Trencis aizdomās turamā statusa piemērošanu dēvē par politisku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalas jaunais mērs Ģirts Trencis uzskata, ka kriminālprocess, kurā viņam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis aizdomās turamā statusu, ir bijis politisku motīvu vadīts.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» viņš piektdien norādīja, ka tas ir politisks kriminālprocess, jo to rosinājuši divi Jūrmalas Domes deputāti. Vairāk gan ziņu par kriminālprocesa attīstību viņš nevarot sniegt.

Taču mērs atzīst, ka arī Jūrmalā, tāpat kā vairākās citās Latvijas pilsētās, izmantotās metodes nav tās labākās.

KNAB Trencim piemēroja aizdomās turamā statusu krimināllietā, kurā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu apsūdzēts bijušais pašvaldības SIA «Jūrmalas slimnīca» valdes priekšsēdētājs Juris Tračums.

Process par Tračuma darbībām KNAB tika sākts 2007. gada aprīlī. KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrojis, ka laika posmā no 1999. gada līdz 2004. gada oktobrim «Jūrmalas slimnīcas» amatpersona, vienpersoniski izdodot rīkojumus un nosakot izmaksāt sev atlīdzību papildu darba algai, radījusi zaudējumus 33 367 latu apmērā un būtisku kaitējumu valsts un sabiedrības interesēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu