Pirmais «Koru karos» izkrīt Medņa koris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Varenākās sadziedāšanās TV3 «Koru kari» laikā dalībnieki gatavi dziedāt no rīta līdz vakaram un no vakara līdz rītam. Visus vieno īpašs iemesls - lielās balvas iegūšana, ko, uzvaras gadījumā, dāvātu cēliem mērķiem dzimtajā pilsētā.

Tomēr šovs ir un paliek šovs – ik svētdienu kādam no koriem šovs jāpamet un vakardiena liktenīga izrādījās Arņa Medņa korim no Rīgas.

Ja pagājušajā nedēļā šova dalībnieki izdziedāja pasaules tautu skaistākās melodijas, tad vakar skatuvi tricināja džezs, blūzs un rokenrols. Žūrijas godā redzējām Dziesmu svētku virsdiriģentus Jāni Zirni un Intu Teterovski, un TV3 šova «Dziedi ar zvaigzni» uzvarētāju Lieni Šomasi. 

Lielvārdes koris un Olga Rajecka

Pirmie uz skatuves kāpa Lielvārdes koris un tā iedvesmas avots un mūza Olga Rajecka. Patiesi, jautri un ļoti rokenroliski uzstājās koris ar dziesmu «Candyman». Priekšnesumā viss bija pādomāts – stilizēti jūrnieku tērpi, atraktva horeogrāfija un dziesmas izpildījums. Lielvārdes koris kopumā saņēma labu žūrijas vērtējumu.

Dzintars Čīča un Talsu koris

Kā nākamie skatuvi ieņēma Dzintars Čīča un Talsu koris ar sirsnīgu, mīlestības pilnu dziesmu «All my loving». Dziesmas laikā Dzintars paspēja apdāvināt ar ziediem visas kora daiļā dzimuma pārstāves, bet tas kori neglāba no zemākā žūrijas vērtējuma.

Dzeltenais Arņa Medņa koris

Pēc Talsu kora skatuvi ieņēma dzeltenais Rīgas koris un Arnis Mednis, kuri skatītājus priecēja ar pasaulslaveno skaņdarbu «Hit the Road Jack». Solo partiju izpildīja kora vadītājs Jānis Ķirsis, kurš ne vien dziedāja, bet arī spēlēja klavieru solo partiju. Žūrijas vērtējums šim korim bija ļoti labs.

Liesmojošais Liepājas koris un Chilli

Nākamā šī vakara dalībniece bija Chilli ar liesmojošo Liepājas kori. Pirms uzstāšanās kora dalībnieki atzinās, ka izpildāmā dziesma nav bijusi viegli apgūstama, kā arī to, ka Chilli ar katru nedēļu liekot izpildīt aizvien grūtākus uzdevumus. Vakardienas priekšnesums aizkustināja ikvienu – pat žūrijas sirdis - un koris saņēma ļoti augstu novērtējumu.

Atis Auzāns un Latgale

Kā piektie vakar uzstājās Latgales koris Ata Auzāna pavadībā. Šajā korī mēģinājumi notiek katru dienu un visi cenšas, cik spēka, lai sasniegtu labu skanējumu. Vakar koris izpildīja «Rock`n`roll is king» un kora uzstāšanos un atdevi varētu nosaukt par karalisku. To pamanīja gan žūrija, gan skatītāji zālē – kopumā tika iegūts augstākais žūrijas vērtējums. Solista lomā iejutās Sandis Ulpe un Guntis Rasims, kurš aktīvi darbojas grupā «Bez PVN».

Baltais Rīgas koris un Ieva Akurātere

Pēc rokenrola karaliskā uznāciena uz skatuves kāpa baltais Rīgas koris un tā radošā mūza un izcilā dziedātāja Ieva Akuratere. Vakar koris enģeliskā manierē izpildīja dziesmu «There must be an angel». Eņģeļa lomā iejutās pati kora vadītāja, solisti bija vairāki - Anete Zālīte, Solvita Kronīte, Linda Zemīte un Džordžs Stīls.

Miervaldis Jenčš un Siguldas koris

Pirms nedēļas Siguldas kora soliste bija Signe Millere, kura ir bērniņa gaidībās. Šī kora dalībnieki, lai piedalītos šovā, ne tikai vienojušies ar darba devējiem un ģimenēm par atbalstu, bet arī ar ārstiem, kuri vajadzības gadījumā gatavi steigties palīdzēt, jo Signes mazulim jānak pasaulē kuru katru brīdi. Vakar koris uzstājās ar dziesmu «Teddy Bear». Solisti Siguldas korī šoreiz bija Edijs Everss un Miervaldis Jenčš.

Balso un klausies Aisha un Alex

Pēc koru priekšnesumiem sākās balsošana, kuras laikā uz skatuves kāpa šova īpašie viesi - Aisha un viņas tēvs Alex ar dziesmu «Tu un es». Pēc aizkustinošās dueta uzstāšanās bija iespējams uzzināt, kurš koris pametīs šovu – vakars liktenīgs izrādījās Arnim Mednim ar Rīgas korim. Lai arī koris saņēma ne zemāko žūrijas vērtējumu un koris saņēma daudz atzinīgu vārdu par sasniegto skanējuma līmeni, tomēr televīzijas skatītāji lēma citādāk un šovā skatīāji ir tie, kas visu izķir. Tomēr nav laika skumt, jo jau 16.novembrī Rīgas koris atkal būs studijā, lai cīnītos par iekļūšanu šovā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu