Zoodārzam nodod tirgos konfiscētus 275 kilogramus dārzeņu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgas Zooloģiskajam dārzam nodevis pārbaužu laikā vairākos Rīgas tirgos un mazumtirdzniecības vietās konfiscētos 275 kilogramus dārzeņu, zaļumu un ogu, uzzinājām VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID pirms divām dienām - 14.jūnijā - Rīgas Centrāltirgū, Lubānas tirgū, "Nakts" tirgū un citās Rīgas pilsētas mazumtirdzniecības vietās veica 30 tematiskās pārbaudes un konstatēja dažādus pārkāpumus saistībā ar tirdzniecības noteikumu neievērošanu.

Pārbaudes tirgos tika veiktas galvenokārt lauksaimniecības produkcijas tirdzniecības vietās ar mērķi pārbaudīt, vai tirgotāji patiešām tirgo pašu izaudzētu produkciju vai iepirktu produkciju.

VID atgādināja, ka saskaņā ar likumu, tirgojot tirgū iepirktas preces, ir obligāti jāizmanto kases aparāts.

Pārbaužu laikā VID inspektori veica kontrolpirkumus un pārbaudīja preču izcelsmi apliecinošus dokumentus, preču pavaddokumentu žurnālu, tirdzniecības vietā esošā elektroniskā kases aparāta lietošanas noteikumu ievērošanu, kā arī to, vai ar tirdzniecības vietā nodarbinātajām personām ir noslēgtas darba tiesiskās attiecības un ir iesniegtas ziņas VID ne vēlāk kā vienu dienu pirms persona uzsāk darbu.

Kopumā dažādus tirdzniecības pārkāpumus VID inspektori konstatēja 24 gadījumos jeb 80% no veiktajām 30 pārbaudēm.

Visbiežāk VID inspektoriem, veicot kontrolpirkumu, pirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā, kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi.

Tāpat pārbaužu laikā tika konstatēts, ka četrās tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū un "Nakts" tirgū tiek tirgota nezināmas izcelsmes produkcija.

Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot preces pavaddokumentus, tāpēc prece tika atzīta par bezsaimnieka mantu un pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par dārzeņu, zaļumu un ogu konfiskāciju.

Kopumā tika konfiscēti 210,5 kilogrami dārzeņu - 73 kilogrami gurķu, 62,5 kilogrami tomātu, 61 kilograms kāpostu un 14 kilogrami redīsu, deviņi kilogrami diļļu un 55,5 kilogrami ogu - 12 kilogrami zemeņu, 14 kilogrami vīnogu un 29,5 kilogrami ķiršu.

Šajā reizē 275 kilogrami dārzeņu, zaļumu un ogu tika nodoti Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs".

VID atzīmē, ka šā gada piecos mēnešos kopumā tirgos visā Latvijā ir veiktas 287 tematiskās pārbaudes, no kurām 225 tematiskajās pārbaudēs jeb 78% pārbaužu ir konstatēti dažādi ar tirdzniecības noteikumu un darba tiesisko attiecību neievērošanu saistīti pārkāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu