<i>Chilli</i> atgriezusies «Koru karos»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

16.novembrī notika svinīgs, nozīmīgs un patiesi sirsnīgs TV3 «Koru karu» svētku raidījums. Šajā vakarā atzīmēja Latvijas 90.dzimšanas dienu un studijā skanēja latviešiem mīļas un tuvas dziesmas.

«Koru karu» dalībnieki bija satraukušies ne tikai valsts dzimšanas dienas dēļ, bet arī tādēļ, ka četri kori godīgā cīņā mēģināja atgriesties šovā. Iespēju atkal piedalīties «Koru karu» tiešraidē izcīnīja Sarkanais Liepājas koris Chilli vadībā. Ar ko skatītāji tiks pārsteigti šonedēļ? Un kuram šovs būs jāatstāj?

Svētku vakars godīgā cīņa

Par atgriešanos pārraidē svētdienas vakarā cīnījās Zaļais Siguldas koris ar Miervaldi Jenču, Baltais Ievas Akurāteres koris, Chilli ar Liepājas sarkano kori un Arņa Medņa dzeltenais Rīgas koris. Žūrijas godā bija TV3 ziņu vadītājs Ēriks Niedra, dziedātāja Margarita Vilcāne un Latvijas Nacionālās operas soliste un Latvijas mūzikas akadēmijas docētāja Evija Martinsone. Svētku raidījumā īpaša bija arī balsošana – par savu favorīta kori balsot varēja tikai ar tālruņa zvana palīdzību un viens lats no katra zvana tika nodots labdarībai. Visa tiešraides laikā saziedotā summa tiks dalīta septiņās vienādās daļās un nonāks visiem TV3 «Koru karu» dalībnieku izvēlētajiem labdarības mērķiem.
Pēc visu priekšnesumu izpildīšanas kori pulcējās, lai uzzinātu, kurš turpinās dalību šovā. Tas izrādījās Liepājas sarkanais koris Chilli vadībā. «Koru karu» noslēgumā visi vienojās kopīgā dziesmā «Atmostas Baltija», un dziesma raisīja tik spēcīgas emocijas, ka tiešraides beigās skatītāji zālē bija cēlušies kājās un visi kopā dziedāja līdzi.

Mīlas dziesmas un romances jau svētdien

Bet laika atmiņās slīgt nav daudz, jo jāgatavojas svētdienas tiešraidei, kura tiks aizvadīta mīlas dziesmu un romanču noskaņās. Talsu kora un Dzintara Čīčas izpildījumā skanēšot oriģināla čigānu romance, Lielvārdes koris uzstāsies ar Josh Groban sirdi saviļņojošo itāļu mīlas balādi Gira con me (questa notte). Daugavpils un Liepājas kori gatavojot ko īpašu, kas spēšot aizkustināt ikvienu, kas savā dzīvē kaut reizi ir patiesi mīlējis.

Svētdien koru sniegumu vērtēs pianiste, Siguldas koncertzāles «Baltais flīģelis» vadītāja, festivālu «Baltā flīģeļa mūzikas svētki» un «Kremerata Baltica» direktore Inese Zagorska, dramaturgs, radio «Star FM» raidījuma «Zoopasta» režisors Kārlis Anitens un kā jau ierasts - Dziesmu svētku virsdiriģents Ints Teterovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu