Janvārī rīdziniekiem siltumenerģijas tarifs par 6% zemāks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1.janvāra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju tiks piemērots tarifs 42,16 Ls/MWh (bez PVN), kas ir par 6% zemāks nekā 2008.gada decembrī piemērotais siltumenerģijas tarifs, informē AS «Rīgas Siltums» (RS).

Siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz akciju sabiedrības «Latvijas Gāze» 9.janvārī publicēto paziņojumu laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem decembrī, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai.

RS par patērēto siltumenerģiju februārī prognozē piemērot tarifu 43,53 Ls/MWh (bez PVN), bet martā 44,89 Ls/MWh (bez PVN). Sagaidāmie tarifi par siltumenerģiju norādīti, balstoties uz «Latvijas Gāze» paziņojumā publicētajām prognozēm, ka februārī dabasgāzes tirdzniecības cena sasniegs 220 Ls/tūkst.nm3, bet martā - 230 Ls/tūkst.nm3.

Šāda tarifu piemērošanas kārtība ir izdevīga siltumenerģijas lietotājiem. Tā siltumenerģijas tarifs februārī būs par 3% zemāks, salīdzinot ar 2008.gada decembrī piemēroto tarifu. Savukārt martā tiek prognozēts, ka tarifs būs tāds pats kā 2008.gada decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu