Tiesa apcietinājusi septiņus iespējamos Vecrīgas demolētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien ir apcietinājusi septiņas no Vecrīgā aizturētajām personām, kuras tiek turētas aizdomās par aktīvu piedalīšanos 13.janvāra nekārtībās Vecrīgā, aģentūru LETA informēja tiesā.

Apcietinājums šīm personām piemērots kā drošības līdzeklis.

Kopumā saistībā ar 13.janvāra grautiņu Vecrīgā Centra rajona tiesa šodien izvērtēja astoņu personu drošības līdzekļus. Vienai no aizturētajām personām - 21 gadu vecam vīrietim - tiesa nolēma piemērot ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, tāpēc viņš dienas beigās tiks atbrīvots, aģentūru LETA informēja advokāta palīgs Vilis Sruoģis.

Pēc aizstāvja teiktā, pagaidām vēl nav īsti skaidrs, kāda loma 13.janvāra grautiņā ir bijusi katrai no aizturētajām personām, taču pārsvarā šiem cilvēkiem tiek inkriminētas darbības, kuras ar saviem tehniskajiem līdzekļiem fiksējuši mediju pārstāvji.

Sruoģis piebilda, ka šodien uz tiesu vestie vīrieši pārsvarā bijuši gados jauni.

Kā ziņots, šodien ap plkst.13 tiesa apcietināja pirmo no protesta pasākumā aizturētajām personām. 1975.gadā dzimušais bezdarbnieks Ingus Zaharčenoks tiek turēts aizdomās par 13.janvāra vakarā notikušo ielaušanos AS «Latvijas Balzams» veikalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu