/nginx/o/2018/07/16/9892030t1h95f6.jpg)
Iesūti arī tu savas receptes konkursam un laimē dāvanu karti. [s:21280]
Vistas buljons tika uzskatīts par labu līdzekli pret saaukstēšanos vēl pirms 800 gadiem. Mūsdienu speciālisti apstiprina tā ārstnieciskās īpašības. Tas nomierina sāpes kaklā, atvieglo elpošanu iesnu gadījumā, kā arī spēcina organismu.
Vistas buljonam nepieciešams:
2 lieli sīpoli
1 burkāns
2 selerijas saknes
1,5 kg vistas gaļas
8 melno piparu graudiņi
2 lauru lapas
pētersīļu zaļumi
1,5 l ūdens
sāls
Pagatavošana:
Sīpolus, burkānus, selerijas saknes nomizo un sagriež lielos gabalos. Vistu liek ūdenī, uzvāra un noputo. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra trīs stundas.
Zupu nolej sietā, gaļu izmanto citiem ēdieniem. Buljonu atdzesē, noņem virspusē sakrājušos taukus. Buljonu izmanto citu ēdienu pagatavošanai vai pasniedz karstu.
Buljonu var sasaldēt un uzglabāt ledusskapī.