Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Jāņu baltās paparžu ziedu desas

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

8-10 desiņas

Desu ādiņas jāiesāla, jāmērcē un jānoskalo aukstā ūdenī. Pēc tam nospiež sausas un sagriež 15 cm garas.
Vienā galā iesien mezglu, lai varētu tās piepildīt.

Pildījumam:

Sviests
150 g šalotu, smalki sagrieztu
175 g vistas krūtiņas, kubiņos
175 g cūkgaļas tauku, kubiņos
100 g liesas cūkgaļas pleca gabala, kubiņos
200 ml krējuma
2 biezas šķēles baltmaizes, bez garozas un sadrupinātas
2 olas, sakultas
½ tējk. miltu
sāls, pipari un svaigi malts muskatrieksts
desu ādiņas, 8-10, 15 cm garas

Vārāmais šķidrums
600 ml piena
600 ml ūdens

Sviesta pikuci izkausē katlā. Pievieno šalotus un cep, līdz tie mīksti. Noņem no liesmas un ļauj atdzist.

Gaļu un taukus trīs reizes izmaļ gaļas mašīnā vai arī samaļ blenderī un tad izberž caur sietu.

Uzsilda pusi krējuma un pievieno maizes drupatas. Uzglabā istabas temperatūrā.

Virs ledus bļodas gaļai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Pievieno 1 olu, labi samaisa. Tad pievieno otru olu un vēlreiz labi samaisa. Saceptajiem šalotiem pievieno miltus un maisījumu pievieno gaļai. Maizi ar krējumu iemaisa pārējā masā, pievienojot atlikušo krējumu. Pārbauda garšu.

Desu ādiņas var piepildīt, izmantojot konditorejas maisiņu. Iepilda desu maisījumu, 4 cm atstājot nepiepildītus. Aizsien otru desas galu.

Desas sadursta trīs četrās vietās. Pienam pievieno sāli un kopā ar ūdeni ielej katlā. Saliek desas katlā un karsē, lai šķidruma temperatūra nepārsniegtu 82 ºC. Karsē 15 min. Tad noņem no uguns un ļauj desām turpat šķidrumā atdzist.

Atdzisušās desas izņemt no šķidruma un pēc tam viegli apcep vai grilē zeltaini brūnas, var uzvērt arī uz iesma un cept ugunskurā.

Komentāri
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu