Brīnumdziras un figūriņas pieburšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Vai par tādām esat dzirdējuši? Vai zināt, ka pastāv mīlestības dziras, kas jau vēsturiski bija zināmas arī latviešiem! Tādi mīlestības dzērieni pamazām bija jāiedzirda izvēlētajai personai, lai modinātu kaislību.

Bet vēl iedarbīgāk esot, ja daļu dzēriena noslēpj vietā, kur šī persona bieži uzturas, piemēram, zem gultas, automašīnā vai citur.

Tikai viens bet — šīm dzirām parasti ārkārtīgi sarežģītas receptes. Tik neparastas sastāvdaļas vai pagatavošana, ka drīz vien jāatsakās no ieceres.

Lūk, kādas vienkāršākas receptes sastāvdaļas:

mīlestības dzēriens no sparģeļiem,
vēža astes,
zivs asakām,
baloža asinīm,
putna mēles.

Visvienkāršākā recepte, kura man gadījās, bija ar orhidejām un kazas pienu. Taču atkal — izrādījās, ka jālieto īpašas orhidejas un gatavojot jāpiekopj īpaši rituāli.

Figūriņu lipināšana

Ja vēl ar to liekas maz esam, var noderēt pieburšanas figūriņas veidošana. Tas gan vairāk mākslinieciskām būtnēm, jo izveidotajai figūriņai no plastilīna, vaska, māla vai cita materiāla jābūt līdzīgai upurim. Veidojot šo figūriņu, tai klāt jāliek kaut kas no iekārojamā cilvēka: kāds mats vai naga gals, sviedru vai asins lāse.

Kad tas izdarīts, figūra jāietin krāsainā dzijā (vislabāk — sarkanā). Tad jāpiekopj rituāls ar šīs figūras iedarbināšanu (skaļi vairākas reizes jāizsaka sava vēlēšanās, jānes trīsreiz ap paša izveidotu altāri u. c., svinīgi iesvētot to padarīšanu). Īsāk sakot — piebūrējam sevi jānoved ticamības stadijā, ka nu ir izdarīts viss un atliek tikai gaidīt.

Kur slēpjas pieburšanas būtība? Manuprāt, burvestība ir stipra ar būrēja ticību tai. Darbības efektivitāti nosaka pašiedvesmas spēja: es iedvešu sev, ka kļūšu tev tīkams un iemīlēts. Ja es būtu veicis to pieburšanu tev, tad ar mirdzošām acīm tevī raudzītos, gaidīdams rezultātu. Gaidīdams īpašo, kas izpaudīsies no tevis pret mani. Es staroju no savas apņemšanās un izdarītā. Un katrs tavs skatiens man jau liekas ir burvestības nests.

Patiesībā es noburu sevi. Iedvesmojos savā mīlas neprātā pret tevi. Un man palīdz visi gaišie un tumšie spēki. Un tieši tas, kāds esmu kļuvis, ir pamanāms un varbūt tiešām piesaista to nabaga noburto.

* * *

(Fragments no raksta «Pieburšanas trakumi». Visu lasiet žurnāla «40 Plus» šā gada pirmajā numurā!)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu