Kas maksās par kopīgo vakaru? (Ieteikumi meitenēm)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Kādam meiteņu tipam tu piederi? Vai stingri ievēro, ka izdevumi vienmēr jādala uz pusēm, vai arī piekrīti Merilinas Monro atziņai, ka meitenes labākie draugi ir dimanti?

Vairākums no mums tomēr šaubās, vai tiešām jāpastāv uz to, ka par sevi maksājam pašas, — lai puisis nedomātu, ka viņu izmanto, vai arī pats neizmantotu šo apstākli kā attaisnojumu seksuālai izmantošanai. Varbūt nevajadzētu iebilst, ja izmaksā vakariņas, jo rūpēties par sievieti ir vīrieša pienākums, vai ne?

Patiesība ir pa vidu. Pat tām, kas ir neatkarīgas un lepojas, ka ir feministes, patīk, ja pret viņām izturas labi. Tāpēc, ja puisis aicina uz randiņu un piedāvā samaksāt rēķinu, ļauj viņam to darīt. Neapvaino viņu, saceļot traci, un nevelc to garumā, ne visai patiesi protestējot (viņš to noteikti sapratīs!). Pasaki paldies un, ja esi jauki pavadījusi laiku, noskūpsti puisi uz vaiga (vai kur citur) — ja tev liekas, ka viņš to ir pelnījis. Tad piedāvā samaksāt par taksi vai izmaksā pirmo dzērienu, ja jūsu nakts piedzīvojumi turpinās.

Nākamajā dienā piezvani viņam vai nosūti vēstuli ar e-pastu, lai pateiktos par lieliski kopā pavadīto laiku. Ja vēlies puisi sastapt vēl (un naktī viss ir norisinājies labi), piedāvā izklaidēties kopā vēlreiz — un šoreiz pati par visu arī maksā.

Ja ir skaidrs, ka viņš gaida, ka apmaksāsi pusi rēķina, tad dari to bez vilcināšanās (pat ja paliec pavisam tukšā). Knapināšanās gan vīriešu, gan sieviešu raksturā ir patiešām nepatīkama iezīme. Tomēr, ja šis ir jūsu pirmais randiņš, un viņš uzstāj, ka tev jāmaksā viens lats un 85 santīmi, jo tu taču izdzēri divas glāzes apelsīnu sulas (un tevi neiepriecina tas, ka jūsu attiecībās turpmāk vajadzēs domāt par sīknaudu...), tad uztver viņa rīcību kā brīdinājuma signālu. Laikus pārliecinies, vai makā ir kāda banknote, kā arī sīknauda, lai nevajadzētu gaidīt atlikumu, kas situāciju vēl vairāk saasinātu.

Lai izvairītos no nepatīkamiem brīžiem saistībā ar naudu, nopērc biļetes uz koncertu, filmu vai teātri un tad ļauj puisim izmaksāt dzērienus. Ja esi pārliecināta, ka viņš pelna daudz vairāk nekā tu un labprāt vēlas izmaksāt, tad ļauj viņam to darīt vairāk un biežāk, nekā pati to dari, tomēr negaidi, ka vīrietis maksās vienmēr, kā arī neaizraujies ar viltībām, cenšoties padarīt dāsnāku, nekā viņš patiesībā ir.

Ja partneris uzstāj, ka maksās par visu, un tev liekas, ka esi kļuvusi par žēlsirdības upuri, nopērc viņam negaidītu dāvanu vai sagatavo piknika grozu romantiskai pēcpusdienai parkā. Ik reizi, kad viņš izmaksā, izsaki atzinību. Neatkarīgi no tā, cik ilgas ir jūsu attiecības vai cik daudz naudas viņam ir, nekad neuzskati, ka izmaksāšana ir pati par sevi saprotama lieta.

Ja tu sāc saņemt lielāku algu nekā partneris, uzmanies, lai kādā tikšanās reizē viņš neiztērē veselas nedēļas īres naudu. Centies atrast lētas, bet jautras izklaides, kurās jums abiem gribas iesaistīties. Ja esi puisi uzaicinājusi, tev jābūt gatavai par visu arī samaksāt.

Ja viņš vēlas dalīt izmaksas uz pusēm, samaksā par pirmajiem dzērieniem, bet turpmāk maksājiet pēc kārtas. Aprēķins ir tāds: naudai, ko tu maksā par kopējiem tēriņiem, jābūt samērojamai ar tavu algu arī tad, ja pelni vairāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu