Kāpēc vīrieši aizmieg tūdaļ pēc seksa?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Šķiet, sievietes ausīm nav nīstamāku skaņu kā krākšana uz blakus spilvena. Īpaši, ja tās atskan uzreiz pēc vētraina mīlas brīža. Zinātnieki nesen atraduši izskaidrojumu, kāpēc vīrieši, tikko beiguši mīlēties, mēdz iekrist miegā, raksta «The Daily Times».

Pētījumi liecina: 80% vīriešu pēc seksa un uzreiz pēc orgasma jūtas pilnīgi nokausēti un var aizmigt bez jebkādām problēmām. Toties sievietes ir krietni izturīgākas par vīriešiem. Pēc vētrainas gultas ainas stipri nogurst tikai 46% daiļā dzimuma pārstāvju, liecina pētījums, kura gaitā aptaujāti 10 tūkstoši britu.

Tiesa, visi vīrieši nav vienādi. Pastāv savstarpēja saikne starp viņu izturību un dzīvesvietu. Vislielākais procents vīriešu, kuri pēc seksa guļ, fiksēts Birmingemā. Šīs pilsētas stiprā dzimuma pārstāvji pēc orgasma bija nomodā tikai 3–5 minūtes. Savukārt Glāzgovas un Liverpūles vīrieši izrādījās izturīgāki — viņi pēc tam spēja negulēt gandrīz 20 minūtes.

Šīs pirmajā mirklī dīvainās likumsakarības iemesls — pēc orgasma asinīs strauji pazeminās glikogēna (dzīvnieku ciete) rezerves, jo glikogēns baro muskuļus. Glikogēnam pietrūkstot, cilvēks jūtas pilnīgi iztukšots. Tā kā vīriešiem muskuļu masa ir lielāka nekā sievietēm, viņi arī stiprāk nogurst.

Diemžēl Latvijā līdzīgs pētījums nav veikts, tāpēc pateikt, kurā reģionā dzīvo izturīgāki vīrieši, nevaram. Ja nu sievietēm uzreiz pēc seksa gribas papļāpāt par dzīvi, viņām atliek izvēlēties sievišķīgāku vīrieti vai doties uz Liverpūli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu