«Lattelecom TV» populārākā papildfunkcija — pārraižu arhīvs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņā ar «Lattelecom» apkopotajiem datiem šogad ir ievērojami pieaugusi «Lattelecom televīzijas» («Lattelecom TV) abonentu izmantoto papildfunkciju popularitāte. Gandrīz ceturtā daļa abonentu jeb 24,2% izmanto pārraižu arhīvu un skatās raidījumus, tos iepriekš ierakstot, bet vēl 14% skatās filmas virtuālajā videonomā, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Deniss Kolosovs.

Apkopotā statistika atspoguļo pārmaiņas iedzīvotāju televīzijas lietošanas paradumos — skatītāji vairs nepieskaņo savu dienas kārtību televīzijas programmai, bet gan skatās, ko un kad vēlas. Atsaucoties uz klientu ieteikumiem, «Lattelecom» dubultojis to kanālu skaitu, kuru raidījumus var ierakstīt.

Ņemot vērā strauji pieaugošo abonentu interesi par «Lattelecom TV» papildu funkcijām, īpaši pārraižu arhīvu, raidījumu ieraksta funkciju un virtuālo videonomu, uzņēmums maina tās nosaukumu, lai tā precīzāk atspoguļotu pakalpojuma būtību. Tāpēc ar šā gada aprīli «Lattelecom TV» nosaukums ir «Lattelecom Interaktīvā TV».

«Lattelecom Interaktīvās TV» abonentiem kopš 2008. gada rudens ir pieejams papildpakalpojums «Pārraižu arhīvs», kas sniedz iespēju lietotājam ērtā laikā noskatīties piecu kanālu (LTV1, LTV7, LNT, TV3 un TV5) pēdējo piecu dienu laikā demonstrētos raidījumus. «Lattelecom» ir pirmais, kas Latvijas iedzīvotājiem piedāvā šādu pakalpojumu. Pārraižu arhīvs «Lattelecom Interaktīvās TV» lietotājiem pašlaik ir pieejams bez maksas, lai ļautu arī jauniem TV abonentiem iepazīties ar šo pakalpojumu.

Neskatoties uz arvien pieaugošo arhīva popularitāti, «Lattelecom Interaktīvās TV» abonenti turpina aktīvi izmantot arī citas televīzijas inovācijas — raidījuma ieraksta funkciju un virtuālo videonomu. Izvērtējot augošu pieprasījumu, aprīlī tiek dubultots kanālu skaitu, kuru pārraides ir iespējams ierakstīt. Esošajiem pieciem kanāliem (LTV1, LTV7, LNT, TV3 un TV5) ir pievienoti vēl pieci: «Discovery», «Discovery Science», TVXXI, «Eurosport», kā arī «Eurosport2».

Savukārt to abonentu vajadzībām, kurus neapmierina TV programmu piedāvājums, tagad «Lattelecom Interaktīvās TV» virtuālajā videonomā pieejamo filmu un seriālu skaits ir palielināts līdz  150, katru nedēļu paplašinot piedāvājumu. Turklāt «Lattelecom» turpina pērn iesākto tradīciju un uz svētkiem bez maksas dāvina skatītājiem kādu filmu no videonomas. Ziemassvētkos tas bija latviešu kinogrāvējs «Rīgas sargi», bet Lieldienās — godalgotā filma «Good Night And Good Luck».

«Lattelecom» saviem klientiem televīziju piedāvā kopš 2007. gada aprīļa. Tā tiek nodrošināta, izmantojot klienta interneta pieslēgumu un īpašu aparatūru — modemu, kas paredzēts vairāku vienlaicīgu pakalpojumu aparatūras pieslēgšanai un datu pārraidei, un dekoderi, kas nodrošina video MPEG 4 un audio signāla dekodēšanu.

«Lattelecom TV» skatītājiem pieejami 54 īpaši izvēlēti televīzijas kanāli. Salīdzinot ar analogo televīziju, «Lattelecom TV» nodrošina labāku attēla un skaņas kvalitāti. «Lattelecom TV» piedāvā izvēlēties arī raidījumu un subtitru valodu, uzlikt atgādinājumus par tiem raidījumiem, kurus skatītājs vēlas atcerēties, televizorā aplūkot kanālu programmas un raidījumu aprakstus, meklēt raidījumus, kā arī izmantot drošības koda atslēgu, lai bloķētu kanālus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu