Atbalsta divu jaunu ēku būvniecību K. Barona un Sporta ielā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vizualizācija

Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien atbalstījuši divas jaunas būvniecības ieceres — SIA «Centra Remonts 2» ieceri būvēt daudzfunkcionālu dzīvokļu un biroju ēku kompleksu K. Barona ielā un SIA «Baltik īpašums» ieceri būvēt sešus līdz deviņus stāvus augstu dzīvojamo un biroju ēku kompleksu Rīgā, Sporta ielā 18. Ierosinātā būvniecības iecere K. Barona ielā paredz daudzfunkcionālas trīs četru stāvu biroju un sešu septiņu stāvu dzīvojamās ēkas jaunbūvi un esošo ēku nojaukšanu Krišjāņa Barona ielā 54/58.

Zemesgabals 4304 kvadrātmetru platībā atrodas «Centra Remonta 2» lietošanā līdz 2025. gadam.

Plānotais apbūves blīvums ir 59,5%, apbūves intensitāte — 320,4%, brīvā teritorija — 11%, bet apbūves laukums — 2637 kvadrātmetri. Projektā paredzētā biroju telpu kopplatība ir 4976 kvadrātmetri, bet 97 dzīvokļu kopplatība — 6560 kvadrātmetri. Iecerēts uzbūvēt arī 88 pazemes autostāvvietas.

Būvniecības ieceres sabiedriskās apspriešanas laikā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā saņemtas 64 aptaujas lapas no iedzīvotājiem, arī viena no SIA «Hebo stars». Viena atsauksmju lapa ir būvniecības ieceri noraidoša, saņemta no Blaumaņa ielā 15 dzīvojoša iedzīvotāja, pārējās 63 atsauksmju lapas ir būvniecības ieceri atbalstošas. Galīgais lēmums par atļauju būvniecībai būs jāpieņem Domes sēdē.

Atbalstīta arī SIA «Baltik īpašums» iecere būvēt sešus līdz deviņus stāvus augstu dzīvojamo un biroju ēku kompleksu Rīgā, Sporta ielā 18.

Projekta gaitā paredzēts gandrīz četrus hektārus lielajā teritorijā nojaukt esošās ēkas bez kultūrvēsturiskās vērtības un izbūvēt jaunu ielu — esošās J. Dikmaņa ielas turpinājumu, kas savienotu Sporta ielu un perspektīvo ielu gruntsgabala rietumos gar dzelzceļu.

Plānots uzbūvēt astoņas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas augstumā no sešiem līdz deviņiem stāviem un vienu deviņus stāvus augstu biroju ēku.

Apbūves laukums paredzēts 23 028 kvadrātmetri, apbūves intensitāte — 291%, brīvā teritorija — 10%, dzīvokļu skaits — 890, autostāvvietu skaits kopā — 1000.

Sabiedriskās apspriešanas laikā līdz noteiktajam termiņam departamentā tika saņemtas 32 pozitīvas aptaujas lapas, negatīvas aptaujas lapas netika saņemtas. Uz sabiedriskās apspriešanas sanāksmi neviens iedzīvotājs neieradās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu