Alūksnes pilsētas nomalē pastaigājas lācis (57)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alūksnes pilsētas nomalē otrdien dienas pirmajā pusē iemaldījies lācis, aizčāpojis līdz galdniecības darbnīcai un pēc tam izgājis cauri benzīntanka teritorijai, uzzināja Alūksnes novada domē.

«Pie šīs galdniecības darbnīcas ēkas Rūpniecības ielā redzētas lāča pēdas, arī pati personīgi redzēju,» pastāstīja Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību pārstāve Evita Aploka.

Pēc aculiecinieku ziņām, pēc tam vēl lācis izgājis cauri pilsētas nomalē esošās degvielas uzpildes stacijas teritorijai un tad devies atpakaļ netālajā mežā.

«Cilvēki, kas lāci redzēja, bijuši pārsteigti, bet nekas nav atgadījies,» sacīja Aploka. Pēc viņas teiktā, nebija nepieciešama dienestu iejaukšanās, lai lāci mudinātu pamest pilsētu. Pēc aculiecinieku ziņām, redzēts pieaudzis lācis, kas iznācis no netālā meža.

«Lāči tagad ir ļoti aktīvi. Visi lāči jau ir pamodušies, tāpēc intensīvi meklē barību. Kad parādās pirmie dzinumi un lapas, tā arī ir galvenā barība, taču var gadīties situācija, ka lāči nāk meklēt barību cilvēku mītņu tuvumā,» aģentūrai BNS pastāstīja zoologs Jānis Ozoliņš.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu