Putnu gripas uzliesmojumu Ķīnā atzīst par «ārkārtēju situāciju» (5)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules Dzīvnieku veselības organizācija ceturtdien paziņojusi, ka putnu gripas H7N9 paveids, kas Ķīnā prasījis jau desmit cilvēku dzīvību, izraisījis «ārkārtēju situāciju».

«Mums ir darīšana ar gripas vīrusu, kam ir ļoti zema patogenitāte attiecībā uz mājputniem,» bet kas var izraisīt smagu slimību, kad inficē cilvēku, norādīja Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas vadītājs.

No Ķīnas veterinārajiem dienestiem saņemtā informācija liecina, ka inficētajiem putniem nav manāmas nekādas redzamas slimības pazīmes, tādēļ slimos putnus grūti pamanīt, norādīja Pasaules Dzīvnieku veselības organizācija.

Ķīna ceturtdien paziņoja, ka no putnu gripas H7N9 paveida miris jau desmitais no 38 inficētajiem cilvēkiem.

Tiek uzskatīts, ka cilvēki inficējušies no putniem, tomēr pastāv bažas, ka var notikt putnu gripas H7N9 paveida mutācija un tas kļūtu pārnēsājams no cilvēka uz cilvēku.

Vairākās Ķīnas pilsētās sākta mājputnu masveida izkaušana. Pasaules Dzīvnieku veselības organizācija atklāja, ka informēta par astoņiem H7N9 uzliesmojumiem tirgos Šanhajā un tās kaimiņu provincēs. Šajos gadījumos inficēti baloži un vistas.

Ķīnā uzsākta potenciālā vīrusa avota meklēšana.

«Starptautiskā līmenī ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO), Pasaules Dzīvnieku veselības organizācija un Pasaules Veselības organizācija (PVO) strādā kopā, lai atbalstītu Ķīnas pūliņus tikt galā ar šo (..) situāciju,» norādīts Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas ziņojumā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu