Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Ātrie Cēzara salāti (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šķiet, Cēzara salātiem reklāma nav vajadzīga Interesanta gan ir to vēsture – Cēzars Kardini (Caesar Cardini) tos radīja pagājušā gadsimta sākumā ASV. Iemesls – mājās bija beigušies pārtikas krājumi 1924.gada 4.jūlija nemieru dēļ… Oriģinālajā receptē netika pievienoti anšovi, to garšu nedaudz atgādināja Vusteras mērce (Worcestershire sauce).

Mana recepte ir ātrā šo salātu versija. Tajā ir mazāk izejvielu, bet, ja gribas šos salātus ātri dabūt galdā, – var izmantot pāris shortcutus, rezultāts no tā daudz necietīs!

Izejvielas (2 otrā ēdiena porcijas = 4 starteri)

  • 4 baltmaizes šķēles
  • 3 tējk. olīveļļas
  • 2 vistas filejas
  • 1 romiešu salāta galva
  • parmezāna skaidiņas pārkaisīšanai

Mērcei

  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 anšovi
  • parmezāns
  • 5 ēdamk. majonēzes
  • 2 tējk. baltvīna etiķa

Gatavošana

  1. Grauzdiņu sagatavošana. Uzsilda krāsni (200 oC/ventilatorkrāsni 180 oC parasto). Sagriež maizi grauzdiņizmēra gabalos. Izklāj uz cepamās pannas un izsmidzina pāri 2 tējk.olīveļļas. Grauzdiņus apmaisa. Pēc vēlēšanās var nedaudz uzkaisīt sāli. Cep norādītajā temperatūrā, līdz grauzdiņi sāk kļūt gaiši brūni.
  2. Vistas sagatavošana. Iemasē vistas filejās atlikušo olīveļļas karoti, uzber sāli. Pēc tam filejas liek uzkarsētā pannā un cep apt. 4 minūtes. Apgriež, atkal cep 4 minūtes. Pirms cepšanas beigām pārbauda, vai vista gatava (iedurot asu nazi, nevajadzētu parādīties rozā sulai). Kad vista nedaudz atdzisusi, to sagriež/saplēš kumosa izmēra strēmelēs.
  3. Mērces sagatavošana. Nomizo ķiploku, izspiedz caur ķiploku spiedi. Ar nazi saspaida anšovus. Majonēzei pievieno ķiploka masu, saspaidītos anšovus un nedaudz sarīvēta parmezāna. Pielej vīna etiķi. Pievieno sāli pēc garšas, ja nepieciešams. Mērces konsistencei vajadzētu būt kā vidēja biezuma jogurtam. Ja tā ir par biezu, atšķaida ar pāris tējkarotēm ūdens.
  4. Kopā salikšana. Romiešu salātlapas saplēš/sagriež palielos gabalos, liek traukā. Pievieno vistu un grauzdiņus. Uzlej mērci, kārtīgi izmaisa (var droši to darīt ar rokām!). Pa virsu pārkaisa parmezāna skaidiņas. Pasniedz nekavējoties!
Komentāri (7)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu