Šodien Jūrmalā atrasts pelēko roņu mazulis

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Netālu no Dubultu glābšanas stacijas Jūrmalā šodien krastā atrasts pelēko roņu mazulis. Šopavasar tas ir pirmais ronēns, par kuru saņemta ziņa, TVNET informēja Zoodārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Līdaka atgādina, ka tuvojas brīvdienas, kad daudzi ļaudis dosies pastaigā pa jūras krastu, un katram der zināt, ka ronēnu atrašanās krastā nav nekas neparasts un, mazuli atrodot, nav uzreiz jāceļ trauksme. Vienīgais - jāseko, lai to nesakož no saites atlaisti suņi. Arī savainotu ronēnu bez Dabas aizsardzības pārvaldes atļaujas no jūras krasta savākt un kaut kur (piemēram, uz zoodārzu) vest ir aizliegts.

Arī Dubultos atrastais pelēko roņu mazulis bija jau vecumā, kad māte jau pārtraukusi barošanu un mazulim jāsāk pašam peldēt un medīt zivis. Iespējams, tas krastā iznācis atpūsties.

Šogad gan varēja prognozēt maz šādu - Latvijas piekrastē sastaptu ronēnu, jo Rīgas līci klāja stabila ledus sega. Piemēram aizpagājušogad uz Rīgas zoodārzu tika nogādāti vairāk nekā desmit ronēni, kuriem patiesi draudēja briesmas, bet ziņas tika saņemtas par daudz vairāk "atradeņiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu