Kad stāstīt par savu pagātni?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Būs godīgi, ja savam jaunajam paziņam izstāstīsi, ka oficiāli esi precējusies vai ka vēl neesi aizmirsusi iepriekšējās nopietnās attiecības. Ja tas viņam rada problēmas, tev šīs jūtas jārespektē.

Vīrietim, ar kuru sāc satikties, nav uzreiz jāatklāj, ka tev ir bērni, —pasaki to, pirms kaut kur kopā dodaties. Slēpt savas dzīves svarīgāko daļu nav stilīgi. Turklāt viņš to var uzskatīt par maldināšanu un neuzticēšanos.
Ja viņš reaģē negatīvi, tad nezaudē laiku, turpinot tikties ar tādu ķēmu!

Ja esi oficiāli šķīrusies vai ilgi dzīvojusi laimīgā laulībā, vai kopā ar kādu esi nopirkusi māju, vai tev ir bijis sakars ar tā paša dzimuma pārstāvi, vai četras reizes esi bijusi saderināta, vai kāds no taviem vecākiem ir invalīds, kas tev regulāri jākopj, vai tev atņemtas tiesības par braukšanu dzērumā, vai studiju gados esi arestēta par piedalīšanos politiskā protesta akcijā, vai esi filmējusies pornofilmā, — par to runā tikai tad, kad jūsu attiecības kļūst nopietnas.

Ja ar vienu partneri esi bijusi saistīta ilgāk par trim mēnešiem, tad tev vajadzētu justies pietiekami ērti, lai runātu par pagātni un visu, ko tā ietver.

Ja tev piedzima mazulis, kad vēl biji pusaudze, un pēc tam bērnu adoptēja kāds svešinieks, vai tev ir bijis aborts vai spontānais aborts, vai esi neauglīga, vai pati esi adoptēta, tad izlem, vai un kad viņam to pateikt.

Sākot plānot kopīgus mazuļus, attiecīgos faktus partnerim vajadzētu atklāt, jo, uzzinot tos nejauši, viņš jutīsies sarūgtināts, ka nedalījies tavas pagātnes svarīgajā informācijā. Ja tomēr nespēj atrast drosmi šādai sarunai, tad pajautā sev — vai tiešām esi kopā ar īsto cilvēku? Ja atbilde ir pozitīva, taču vaļsirdībai nespēj saņemties, apspriedies ar kādu, kas tev varētu dot padomu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu