Kad pateikt partnerim, ka tev ir cits?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Nav ko izlikties, ka seksuāli transmisīvās slimības (STS) neeksistē! Arī tad, ja izmantojat prezervatīvus, savam jaunajam partnerim pasaki, ka tev ir STS. Jau laikus noskaidro, vai STS nav viņam.

Tev nav uzreiz jāatklāj savi mazie noslēpumi un viņš jāaizbiedē, pirms vel neesat pat skūpstījušies, bet, tiklīdz ir piemērots brīdis, apspriediet šo jautājumu. Ja viņam īsti neuzticies, lai izstāstītu par STS, vai neuzdrošinies apjautāties par viņa seksuālo veselību, tad droši vien jūs seksam vēl neesat nobrieduši. Un nemāni sevi, ka šis jautājums kādreiz uzpeldēs pats, — tā nenotiks! Jums abiem jāsaprot — tā ir privāta rakstura informācija, kas citiem nav jāzina.

Partneris jāinformē ne tikai par seksuāli transmisīvajām slimībām (HIV, hepatīts B un herpes). Neauglību var izraisīt hlamīdijas, pie tam vairums cilvēku, kam tās ir, to nemaz nezina (75 procentiem sieviešu un 25 procentiem vīriešu, kuriem ir hlamīdijas, nav nekādu simptomu), ja tev jau ir bijis sekss, tad, pirms mīlējaties bez izsargāšanās, jums abiem jāveic medicīniskas pārbaudes.

Šo tematu, protams, nevajag apspriest gultā, kaislīgi mīlējoties, bet aplipināt partneri ar STS, riskējot ar savu un viņa veselību, ir vislielākais seksuālās etiķetes pārkāpums, kāds vien iespējams!

Ja raizējies, vai tev ir STS, sameklē tālruņu katalogā seksuālās veselības centra koordinātes vai lūdz palīdzību ģimenes ārstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu