Vai meitenes drīkst lamāties, puišiem dzirdot?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Protams, tu drīksti teikt, ko vēlies, kad vēlies un kur vēlies. Bet var gadīties, ka ne visiem tas patiks, un viņi var apšaubīt, vai sacītais konkrētajā situācijā ir piemērots.

Ja uztraucies, ko citi par tevi domā, tad lamāšanās nav labākā izvēle.
Ja piecērt kāju un saki: «Johaidī!», zaudējot svarīgu klientu, izmet: «Nolādēts!», tikko izvairījusies no satiksmes negadījuma, iesaucies: «Jedritvaimicīt!», tad neviens par tevi nedomās neko sliktu tikai tāpēc, ka atļāvies dažas izteiksmīgas frāzes. Bet, ja skaļi lamājies ik reizi, kad atver muti, tad vairākumam puišu, ja vien viņi nedievina lamuvārdus, tas nepatiks.

Pielāgo uzvedību un valodu videi, kādā atrodies. Ja konkrētajos apstākļos šķiet piemēroti atstāstīt puisim jautru gadījumu vai izstāstīt joku, kas ietver dažus necenzētus vārdus, tad dari to. Ja neiebilsti, ka viņš nepārtraukti lamājas, tad arī viņam nevajadzētu protestēt, ka tu rīkojies tāpat.

Ja uzrodas jauns draugs, ieklausies, kā viņš runā. Ja nelamājas, tad arī tev, ja vien nav pamatota iemesla, nevajadzētu to darīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu