Pazudušajā lidmašīnā, visdrīzāk, iespēris zibens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazudusī Francijas lidmašīna, visdrīzāk, piedzīvoja zibens spērienu vētrā virs Atlantijas okeāna, pirmdien paziņoja «Air France».

Kā jau ziņots, virs Atlantijas okeāna no radara ekrāniem naktī uz pirmdienu pazudusi «Air France» pasažieru lidmašīna ar 228 cilvēkiem.

No lidmašīnas plkst.2.14 pēc Griničas laika saņemts automātiski sūtīts ziņojums, ka lidmašīnā pēc īssavienojuma pazudusi elektrības piegāde.

Iepriekš lidmašīna bija lidojusi cauri vētras zonai un piedzīvojusi spēcīgas gaisa bedres, teikts «Air France» paziņojumā.

Lidmašīna «Airbus A330-200» ar 216 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem bija ceļā no Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro uz Parīzi.

Pēc Brazīlijas gaisa spēku radaru datiem, lidmašīna pazušanas brīdī bija krietni tālu Atlantijas okeānā.

Lidmašīna no Riodežaneiro lidostas izlidoja svētdienas vakarā ap plkst.19 pēc vietējā laika (plkst.1 pirmdienas rītā pēc Latvijas laika), bet dažas stundas vēlāk tā pazuda no radaru ekrāniem. Lidmašīnai Parīzes Šarla de Golla lidostā bija paredzēts nosēsties plkst.11.15 pēc vietējā laika (plkst.12.15 pēc Latvijas laika).

Brazīlijas gaisa spēki sākuši meklēšanas misiju virs Atlantijas okeāna lidmašīnas lidojuma maršrutā.

Francijas amatpersonas izslēdza lidmašīnas nolaupīšanas iespēju, minot, ka, visdrīzāk, noticis kāds nelaimes gadījums.

Francijas aviācijas pārstāvji arī norādīja, ka līdz pirmdienas pēcpusdienai lidmašīnai ir beigušās degvielas rezerves, ja tā gadījumā tomēr turpināja ceļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu