Turpinās pazudušās «Air France» lidmašīnas meklēšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naktī uz otrdienu turpinājās virs Atlantijas okeāna pazudušās «Air France» lidmašīnas meklēšanas operācija, tomēr cerību, ka lidaparātu ar 228 cilvēkiem izdosies atrast, ir visai maz.

Dienas laikā iespējamās avārijas apvidu, kas atrodas 1100 kilometru attālumā no Brazīlijas ziemeļaustrumu piekrastes, jau pārlidoja astoņi šīs valsts armijas lidaparāti. Nakts stundās meklēšanas darbus turpināja lidmašīna «Hercules C130» — tās iekārtas varētu uztvert pazudušās lidmašīnas avārijas radiobākas signālus. Kāda cita lidmašīna, kas arī piedalījās nakts meklēšanas darbos, aprīkota ar radaru un infrasarkano staru iekārtu — ar tās palīdzību ūdenī varētu pamanīt cilvēku ķermeņus, ja tādi tur būtu.

Kā norāda amatpersonas, ir maz cerību, ka šajā negadījumā, kas, pēc visa spriežot, varētu būt vissmagākā aviokatastrofa pēdējā desmitgadē, izdosies atrast izdzīvojušos.

«Cerības, ka varētu atrast izdzīvojušos, ir vājas,» sacīja Francijas prezidents Nikolā Sarkozī. «Tādu katastrofu «Air France» vēl nebija pieredzējusi.»

Kā jau ziņots, «Air France» lidmašīna pazuda no radara ekrāniem naktī uz pirmdienu.

No lidmašīnas plkst. 2.14 pēc Griničas laika saņemts automātiski sūtīts ziņojums, ka lidmašīnā pēc īssavienojuma pazudusi elektrības piegāde.

Iepriekš lidmašīna bija lidojusi cauri vētras zonai un piedzīvojusi spēcīgas gaisa bedres, teikts «Air France» paziņojumā.

Lidmašīna «Airbus A330-200» ar 216 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem bija ceļā no Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro uz Parīzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu