Atrasta «Air France» pasažieru lidmašīnas avārijas vieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Brazīlija otrdien apstiprināja, ka piecus kilometrus gara zona ar atlūzām Atlantijas okeānā ir pirmdien pazudušās «Air France» pasažieru lidmašīnas nogāšanās vieta.

Brazīlijas aizsardzības ministrs Nelsons Žubims žurnālistiem pavēstīja, ka nav nekādu šaubu, ka okeānā atrastās lietas, ieskaitot sēdekli, kabeļus, lidmašīnas detaļas un aviācijas degvielas plankumus ir no «Air France» lidmašīnas «A330-200», kura pirmdien ar 228 cilvēkiem pazuda ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi.

Pierādījumu kliedējuši jebkādas cerības atrast izdzīvojušos un tā ir kļuvusi par smagāko civilās aviācijas katastrofu kopš 2001.gada, kad Ņujorkā īsi pēc pacelšanās nogāzās «American Airlines» lidmašīna un gāja bojā visi 260 tajā esošie cilvēki.

Žubims sacīja, ka drīzumā zonā, kura atrodas gandrīz 1000 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Brazīlijas piekrastes, ieradīsies Brazīlijas karakuģi, lai sāktu vākt peldošās atlūzas. Zonā jau atrodas trīs tirdzniecības kuģi.

Pirmdien pazudušajā lidmašīnā atradās kopskaitā 228 cilvēki - 216 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Pēc provizoriskiem datiem, vairākums pasažieru (aptuveni 80%) bija brazīlieši, bet tajā bija arī 40 līdz 60 francūžu un aptuveni 20 vāciešu.

Lidmašīnai «A330-200» bija jāierodas Parīzes Šarla de Golla lidostā plkst.11 pēc vietējā laika, taču naktī, atrodoties virs Atlantijas okeāna, tā pazuda no radaru ekrāniem. Jau pirms tam pārtrūka sakari ar lidmašīnu.

Pēc provizoriskās versijas, aerobuss, šķērsojot negaisa fronti virs Fernandu di Noronjas, nokļuva spēcīgas vētras zonā. Dažas minūtes pirms pazušanas lidmašīna ziņoja par bojājumu elektroenerģijas padeves ķēdē. Lidmašīnā, iespējams, iespēra zibens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu