Lāči jau pamodušies no ziemas miega (10)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" Kalvenes pagastā lāči jau pamodušies no ziemas miega.

"Cīruļu" vadītājs Arnis Bergmanis pastāstīja, ka visi četri lāči - Toms un Tīna, kā arī viņu atvases Āce un Ācis - pēc ziemas guļas jau ir diezgan aktīvi un laiku pa laikam iziet no savas mītnes arī laukā svaigā gaisā.

Kalvenes lāči šoziem ziemas miegā aizvadījuši aptuveni divus mēnešus. Bergmanis teica, ka, arī uznākot iespējamam aukstuma vilnim, lāči, visticamāk, ziemas guļā vairs neatgriezīsies - dzīvnieki salā vien varētu palikt mazāk aktīvi.

Pagājušajā ziemā Kalvenes lāči aizvadīja ilgāko ziemas miegu pēdējo 12-13 gadu laikā. Viņi ziemas miegā devās 2009. gada decembra vidū un no tā pamodās pēc gandrīz trim mēnešiem - 2010. gada marta sākumā.

Pēdējoreiz lāči ziemas miegā ilgāk par divarpus mēnešiem aizvadīja 1997. vai 1998. gadā, kad arī bija barga ziema, iepriekš sacīja Bergmanis.

Rīgas zoodārza filiāle "Cīruļi" izveidota 1993. gada vasarā. Vairāk nekā 130 hektāru platībā plašos aplokos un mītnēs tur aplūkojami daudzu sugu savvaļas dzīvnieki un mājdzīvnieki.

"Cīruļi" ir viens no iecienītākajiem tūrisma apskates objektiem Kurzemē.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu