Foto: AP/Scanpix

Reiz kāda meitene ar izbiedētu sejas izteiksmi lietišķi stāstīja (klausoties man uznāca drebuļi), kā izgatavojusi bijušā drauga dzīvokļa atslēgas kopiju un nav tās atdevusi.

Viņa regulāri apmeklēja viņa māju un gāja pat iekšā — vārīja sev tēju, sēdēja un klausījās, kā viņš ar jauno draudzeni guļamistabā mīlējas...

Ja dari ko tādu, par ko tevi varētu apcietināt, vai tavi draugi, to uzzinot, šausmās sastingtu, tad tev nekavējoties nepieciešama speciālista palīdzība!

Iespējams, jums abiem vienkārši nebija lemts ilgstoši būt kopā. Varbūt viņš tev izdarīja milzīgu pakalpojumu, pārtraukdams attiecības, kurām nebija lemta laimīga nākotne, un deva jums abiem iespēju atrast savu īsto otro pusīti.

Bet, protams, var arī būt, ka viņš tomēr bija tavas dzīves lielā mīlestība. Ja tā, tad ar zaudējumu vieglāk samierināties, turpinot to, ko kopā iesākāt. Varbūt jūsu ceļi nākotnē vēl krustosies, tomēr neveido savu dzīvi, liekot tai riņķot ap šo iespējamību.

Nevajag jau uzreiz sākt satikties ar kādu (lai gan uz lielāko daļu puišu tas iedarbojas), bet vari izmēģināt, ja ir attiecīgs garastāvoklis un izdevība. Pēc dažām nedēļām visi, izņemot tavu māti, pacietīgās māsas un iecietīgākās draudzenes (lai Dievs viņas svētī!), būs noguruši no tavas gaušanās.

Ja tas, kam pienācis gals, ir laulības, saderināšanās vai ļoti tuvas attiecības, tad ir vēl vairāk iemeslu izturēties pieklājīgi, jo jūs varbūt jau pazīstat viens otra ģimenes locekļus, jums ir kopīgi draugi un kopīgs īpašums.

Tāpēc tiem, kuri apvaicājas, kāpēc vairs neesat kopā, īsi un godīgi paskaidro un tad — maini sarunas tematu! Nepavadi vakarus — citu pēc cita — domājot par viņu slikti vai lamājot viņu. Ja sarūgtināta žēlosies, ka viņš bija draņķis tāpēc, ka pagājušajā gadā aizmirsa tevi apsveikt dzimšanas dienā, tavi vārdi izteiks vairāk par tevi pašu, nekā par viņu.

Runājot ar jūsu kopīgajiem draugiem par šķiršanos, uzmanīgi izvēlies vārdus. Viņi var nostāties arī viņa pusē vai nodomāt, ka esi emocionāli nenobrieduši, jo centies manipulēt ar viņiem. Padomā, cik muļķīgi jutīsies, atceroties savus vārdus kaut kad nākotnē, kad jūs ar bijušo atkal būsiet kopā.

Iegaumē — parasti katrā stāstā ir trīs aspekti: viņas, viņa un patiesība. Savu taisnību labāk paturi pie sevis vai arī izstāsti dažiem, kuriem patiešām vari uzticēties.

Padoms:
Zvanīt viņa mātei, lai apvaicātos, kāpēc viņas draņķīgais dēls tevi vairs nemīl vai melo, vai brīnīties, kā tavā vietā varēja izvēlēties Šeilu — astoņpadsmitgadīgu palaistuvi, kura strādā par pārdevēju un kurai ir banāli izbalinātas matu šķipsnas, nav labākais veids, kā panākt, lai viņš nožēlo, ka tevi pametis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp