Amerikāņu tiesa piespriež <i>spamotājiem</i> 3,7 miljonu dolāru naudas sodu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV federālā tiesa nospriedusi, ka starptautiskas surogātpasta izplatītāju grupas dalībniekiem jākompensē 3,7 miljoni dolāru, ko viņi nopelnīja, sūtot nelikumīgas e-pasta vēstules ar viltotu tievēšanas līdzekļu un hormonu preparātu reklāmu.

Noziedznieku sindikātu vadīja Kanādas un Sentkitsas un Nevisas pilsoņi. Viņi pārdeva interneta lietotājiem kaktusa Hoodia gordonii ekstraktu, kas it kā palīdzot tikt vaļā no liekā svara, uzlabojot vīriešu dzimumspēju un aizkavējot novecošanu.

Šajā lietā ASV Federālā Tirdzniecības Komisija (FTC) pirmoreiz izmantoja 2006. gadā pieņemto Interneta drošības likumu (Safe Web Act), kas atļauj veikt informācijas apmaiņu ar kolēģiem ārzemēs, lai pasargātu patērētājus no ārzemju surogātpasta izplatītājiem un krāpniekiem.

Prasījumu tiesai iesniedza 2007. gadā. Tajā bija apsūdzēta kompānija Spear Systems, vēl trīs firmas un četras privātpersonas. 2008. gada maijā panāca izlīgumu ar Spear Systems un divām privātpersonām (amerikāni un austrālieti). Pārējiem tiesa tagad piespriedusi lielus naudas sodus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu