Rīgas pilī spriedīs par mazākumtautību skolu likteni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ Rīgas pilī notiks Mazākumtautību padomes sēde, kurā viens no izskatāmajiem jautājumiem būs saistīts ar mazākumtautību skolu tālāko likteni, aģentūru LETA informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Sēdē piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Uz sēdi aicināti arī mazākumtautību skolu pārstāvji, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics un Rīgas domes pārstāvji.

Kā ziņots, principu «nauda seko skolēnam» paredzēts ieviest no šā gada 1.septembra. Šo principu nav iespējams attiecināt uz mazākumtautību skolām, tādēļ tās šādā gadījumā nāktos slēgt. Mazākumtautību padomes sēdē plānots meklēt risinājumus šai situācijai.

LETA jau ziņoja, ka arī iepriekš Zatlers uzsvēris nepieciešamību radīt mehānismu, kā valstij palīdzēt mazajām nacionālajām (igauņu, lietuviešu, ebreju, baltkrievu, ukraiņu un poļu) skolām, lai tās spētu izdzīvot arī pēc finansēšanas modeļa «nauda seko skolēnam» ieviešanas.

Prezidents akcentēja nepieciešamību pēc skaidra politiska atbalsta problēmas risināšanai, jo mazākumtautību skolas nevar konkurēt ar citām skolām izmaksu efektivitātes ziņā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu