Ungārijas ārlietu ministrs kritizē NATO plānu piešķirt Ukrainai militāro palīdzību 100 miljardu dolāru apmērā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēters Sījārto.
Pēters Sījārto. Foto: AFP/SCANPIX

NATO plāno piešķirt Ukrainai militāro palīdzību vēl 100 miljardu dolāru apmērā, bet Ungārija nevēlas tajā piedalīties. Tā paziņojis Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto, vēsta "Unian".

Ministrs sacīja, ka miers Eiropā, šķiet, arvien attālinās.

"Papildus tam, ka NATO vēlas vēl ciešāk nekā iepriekš koordinēt ieroču piegādi Ukrainai un Ukrainas militārpersonu apmācību, alianse tagad vēlas karā ieguldīt vēl 100 miljardus dolāru," sacīja Sījārto.

Viņš apgalvo, ka NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikumu dalībvalstis izskatījušas pirmajā lasījumā.

"Šie 100 miljardi dolāru ir jāsavāc piecu gadu laikā, kas nozīmē, ka NATO uzskata, ka karš turpināsies vēl vismaz piecus gadus," viņš teica.

"Mēs zinām... ka katra kara diena ir saistīta ar karadarbības tālākas izplatīšanās risku tā ilgumā un plašumā," pārdomās dalījās Sījārto.

Ungārijas ministrs apstiprināja, ka Ungārijas pozīcija joprojām ir skaidra, ka kaujas laukā nav risinājuma, ir tikai nāve un iznīcināšana, un izlīgumu var panākt tikai sarunu ceļā.

"Šajā karā nav un nevar būt uzvarētāju, šajā karā ir tikai zaudētāji," viņš teica.

"Ungārija nevēlas piedalīties NATO operācijā, lai piegādātu ieročus un apmācītu militārpersonas, valdība nevēlas to veicināt ar nodokļu maksātāju forintiem," piebilda ministrs.

Sījārto sacīja, ka viņa valsts drīz aizstāvēs savu nostāju atturēties no ieroču piegādēm Ukrainai un no Ukrainas karavīru apmācībām.

"Ungārija, kas ir atturīga pretieroču piegādēm, nedrīkst piedalīties šo 100 miljardu dolāru vākšanā un nosūtīt tos karā," viņš sacīja.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu