Dedzinot ģitāru, «Mumiy Troll» gatavojas <i>bīčpārtijam</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ekstravagantu izlēcienu Krievijā notikušajā rokfestivālā «Нашествие» atļāvies Iļja Lagutenko, grupas «Mumiy Troll» sirdsapziņa un notiekošais. «Mumiy Troll» uzstāšanās beigās, dziesmas «Поспи, рок-н-ролл» («Paguli, rock`n`roll») laikā, viņš aizdedzinājis savu ģitāru, «Apollo» informēja pasākuma pārstāvis Edgars Džiguns.

Liesmas vienā mirklī aprijušas «Gibson» ģitāru, kā arī sabojājušas vadus uz skatuves, kā dēļ ievērojami aizkavējās nākamās grupas uzstāšanās. «Uzskatu: šis bija nozīmīgs brīdis — «Mumiy Troll» dāvāja olimpisko uguni pārējiem festivāla dalībniekiem,» savu vērtējumu pauda Iļja Lagutenko, kurš šo «joku» nebija ne ar vienu saskaņojis.

Kā zināms, šajā nedēļas nogalē «Mumiy Troll» uzstāsies arī festivālā «Tele 2 Baltic Beach Party». Šī būs otrā reize, kad «Mumiy Troll» izpildījumā Liepājas pludmalē skanēs rokmūzika labākajās krievu tradīcijās.

Vēl pirms došanās uz Liepāju Iļja Lagutenko sniedza atbildes uz dažiem jautājumiem:

— «Mumiy Troll» saņēmuši daudz dažādu balvu un atzinību. Pēdējā no tām ir «Stepes vilka» mūzikas balva par labāko albumu. Bet kura ir nozīmīgākā balva grupas vēsturē?

— Es vienmēr saku, ka muzikanti, kuri apgalvo, ka viņiem tās vai citas balvas un atzinības ir vienaldzīgas, liekuļo. Es pats, piemēram, labi atceros un priecājos par jebkuru balvu, ko esam saņēmuši par savu darbu.

— Grupa «Mumiy Troll» pastāv jau 26 gadus. Pareizi? Kādas ir sajūtas, apzinoties, ka tas viss attīstās jau tik ilgi? Ar kādiem izaicinājumiem jārēķinās grupai, kurai ir tik nozīmīga pieredze?

— Neskaitu gadus, cik ilgi pastāv grupa «Mumiy Troll». Īstenībā mani izbrīna visa tā ažiotāža ap vecumu — grupas un cilvēku. Esmu pārliecināts, ka dzīvi patiesībā mēra nevis gados, bet gan pēc padarītiem darbiem. Reiz man viens paziņa teica, ka manas dzīves pietiktu desmit dzīvēm. Savukārt kāds cits visu dzīvi nodzīvo vienā pilsētā, vienā mājā un ir ne mazāk laimīgs. Gadiem ar šo nav nekāda sakara. Kas attiecas uz izaicinājumiem, par tādu kļūst katrs jauns albums, jauns videoklips, katra jauna uzstāšanās uz skatuves. Mēs šos izaicinājumus jau sen esam pieņēmuši un pieņemam tos vēl un vēl. 

— Vai pašlaik strādājat pie kādiem jauniem projektiem, varbūt padomā jau nākamais albums?

— Tikko esam atklājuši «roka garāžu» — projektu, kas domāts jaunajiem mūziķiem. Šis ir «Mumiy Troll» ieguldījums labas mūzikas attīstībai Krievijā. (Iespēja jauniem mūziķiem strādāt profesionālā studijā, ar profesionāliem producentiem par ievērojami mazāku naudu — Aut.) Strādājam arī pie jauniem ierakstiem un mūsu jaunās dziesmas videoklipa. Klipa režisors būs Bjorns Tagemoss, ar kuru strādājām, arī filmējot video dziesmai «Контрабанды».

— Ko jūs vēlētos pirms «Baltic Beach Party» pateikt cilvēkiem, kas dosies uz festivālu, lai redzētu «Mumiy Troll»?

— Laipni lūdzam! (Iļja Lagutenko atbild latviešu valodā — Aut.)

www.beachparty.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu