Leģendārā Imanta Kalniņa 4. simfonija Ventspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ventspils teātra namā «Jūras vārti» šā gada 8. augustā plkst. 18.00 notiks Imanta Kalniņa 4. simfonijas atskaņojums Liepājas simfoniskā orķestra izpildījumā, pie diriģenta pults stājoties Imantam Resnim, informē koncerta producente Leonarda Ķestere.

Soliste Ieva Parša, pie «roka» bungām Vilnis Krieviņš. Koncerta otrajā daļā kopā ar Liepājas mūziķiem uzstāsies Austrumeiropā vienīgais čellu trio «Melo-M». Koncerts ir spilgts notikums Ventspils pilsētas svētku (6.–9. augusts) plašajā programmā.

Tā ir pirmā Liepājas simfoniskā orķestra uzstāšanās Ventspilī teātra namā «Jūras vārti» pēc nama pilnas rekonstrukcijas, arī akustiskās.

Imanta Kalniņa 4. simfonija ir simfoniskās un rokmūzikas sintēze. Pēc pirmatskaņojuma 1973. gada 20. aprīlī maestro Leonīda Vīgnera vadībā simfonija kļuva par vairāku paaudžu kulta skaņdarbu.

Imants Resnis kopā ar Liepājas simfonisko orķestri tikko pabeidzis šīs simfonijas studijas ierakstu, ko CD un vinila plates (ekskluzīvā un ierobežotā tirāža) formātā šajā rudenī izdos mūzikas izdevniecība «Upe tuviem un tāliem».

Biļetes uz koncertu no 13. jūlija nopērkamas visās «Biļešu paradīzes», kā arī teātra nama «Jūras vārti» un Ventspils Kultūras centra kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu