Piedzīvojums «Tele 2 Baltic Beach Party» ir sācies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz formālai festivāla «Tele 2 Baltic Beach Party» atklāšanai vēl kāds brīdis gaidāms, divu dienu un nakšu piedzīvojumu pasaule oficiāli vārtus vērs plkst. 17.00. Bet jau pašlaik Liepāja un pludmale šajā pilsētā pārvērtusies līdz nepazīšanai — no tuvām un tālām zemēm ierodas mūziķi, darbus steidz dažāda žanra tehnisko izaicinājumu speciālisti, modri ir cilvēki, kas rūpēsies par drošību. Divas dienas un naktis aizmirst par ikdienu gatavi arī paši galvenie — festivāla apmeklētāji.

Par vienu no festivāla simboliem dēvētais, arī šogad «Tele 2 Baltic Beach Party» lielās skatuves piedāvājumu kopā saturēt raudzīs Ufo. Pieredzes bagātais pludmales puika pastāstīja, kas viņam sakāms par gaidāmo dauzīšanos divu dienu un nakšu garumā.

— Ko ilggadējs festivāla vadītājs var pastāstīt par cilvēkiem, kas apmeklē festivālu? Kas viņos labs, kas varbūt negatīvāks?

— Šis ir pasākums, kur nekādu negatīvismu nejūt. Šeit cilvēki nenāk, lai «ķertu» kaut kādu smalku mākslu vai vēl kaut ko. Viņi nāk dauzīties, viņi nāk uz festivālu, lai vairākas dienas forši izdauzītos. Tas ir galvenais mērķis.

— Kā vērtē pašu festivālu?

Piedāvājums festivālā ir ļoti liels, un mūzika, kas tiek piedāvāta visapkārt, nepavisam nav slikta. Katrs var atrast kaut ko sev piemērotu. Nedomāju, ka šim festivālam ļoti svarīgi ir iespējami daudz nopietno vārdu uz skatuves. Vēl jo vairāk tāpēc, ka tie nopietnie mākslinieki pavelk līdzi arī zināmas problēmas. Piemēram, brīdī, kad nopietnais mūziķis pirms sava priekšnesuma sāk gatavoties, tur nedrīkst notikt praktiski nekas, lielajai skatuvei tiek norauts stopkrāns! Un cilvēkiem jāgaida, jo tiem ārkārtīgi smalkajiem tehniķiem vajadzīgs klusums un miers. It kā viņi to darītu pirmo reizi mūžā, vai ne? Nu, tā, brīžam smieklīgi. Domāju, viņi pilnīgi citādi uzvedas kādā citā festivālā, piemēram, Glastonberijas, kas nākamgad svinēs laikam 40 gadus. Nekas, bīčpārtijai tas viss vēl priekšā.

— Ko vari pateikt cilvēkiem, kuri 24. un 25. jūlijā izlems doties Liepājas pludmales virzienā, lai apmeklētu festivālu?

— Jābrauc ar labām domām, neraugoties uz visām problēmām. Festivāla laikā visas problēmas noteikti aizmirsīsies. Un vēl obligāti jādzīvo telšu pilsētiņā! Starp citu, tas attiecas arī uz liepājniekiem. Manuprāt, tieši telšu pilsētiņa ir vieta, kur tā īstā dzīve notiek. Jebkurā gadījumā piedāvājums ir OK — lielās skatuves hedlaineri, normāla vasaras deju mūzika, visi iespējamie Latvijas rokmuzikālie veidojumi, dīdžeji un viss pārējais. Būs gana lustīgi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu