Ko jūt un ko nejūt vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo/Erots

Katram var gadīties veselības problēmas, arī ginekoloģiskas operācijas. Kā ir labāk — stāstīt par tām visu savam vīrietim vai labāk klusēt?

No kādas vēstules: «Pirms nedēļas dzemdēju otro bērniņu. Tas izrādījās pārāk liels un dzemdības ieilga, dzemde ieplīsa — bija ļoti spēcīga asiņošana. Ārsti, lai glābtu manu dzīvību, dzemdi izoperēja. Ginekologs man teica, ka dzemdes trūkums nekādā gadījumā netraucēs seksuālajai labsajūtai un orgasmam. Tomēr ieteica par operāciju neko neteikt vīram. Ko tas nozīmē? Ja jau patiesība jāslēpj, tad jau tā patiešām ir rūgta! Bet vīrs taču pats jutīs, ka kaut kas nav tā kā agrāk! Vai es spēšu izjūst orgasmu? Esmu izmisusi.»

Atbild akušiere — ginekoloģe V. Abakumova
:

Jūsu bažas ir veltas — vīrs neievēros un nesajutīs dzemdi, jo šis sievišķais orgāns neliela bumbiera lielumā atrodas dziļi iegurnī. Taču tīri psiholoģiski zaudējums ir liels, jo dzemde sievietei ir ļoti svarīga. Pēc operācijas sievietes pašvērtējums pazeminās, viņas zemapziņa apgalvo, ka zaudēta sievišķība.

Paradoksāli, bet vīrietis sievietes orgāna zaudējumu pārdzīvo vēl sāpīgāk. Kinzi (ASV) institūta pētījums atklāja, ka neapzināti vīrietis dzemdei piedēvē tās pašas īpašības, ko penim: spēju gribēt, izvēlēties, vadīt. Vīrietis nevar sevi iedomāties bez peņa un tāpēc uzskata, ka sieviete bez dzemdes nav «īsta sieviete».

Pasaules pieredze ir tāda, ka akušieri neiesaka sievietei, kura pārcietusi dzemdes izņemšanas operāciju, vīram atklāt visas medicīniskās iejaukšanās nianses. Tas nenozīmē, ka jāmelo, bet nevajag stāstīt neko lieki. Protams, sievietei ir jāpasaka vīram, ka kļuvusi neauglība, bet sīkumi viņam nav jāzina.

Tāpēc padoms, kurš jums tika dots, ir pilnīgi pareizs. 

(Sagatavots pēc krievu preses materiāliem.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu