Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Melleņu putas ar vaniļas mērci

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

500 g melleņu
150 g cukura
citrona sula
5 olu baltumi

Pagatavošana:

Divas trešdaļas melleņu sablenderē. Olu baltumus nedaudz sakuļ, pievieno cukuru un viena citrona sulu. Visu kuļ, līdz masa kļūst graudaina, tad pievieno sablenderētās un veselās mellenes. Pasniedz ar vaniļas mērci.

Vaniļas mērce

Nepieciešams:

2 glāzes piena
5 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes cukura
vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieliek vaniļas cukuru. Maisot pamazām pievieno uzvārītu pienu. Karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu