Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/10220558t1h967b.jpg)
Nepieciešams:
500 g melleņu
150 g cukura
citrona sula
5 olu baltumi
Pagatavošana:
Divas trešdaļas melleņu sablenderē. Olu baltumus nedaudz sakuļ, pievieno cukuru un viena citrona sulu. Visu kuļ, līdz masa kļūst graudaina, tad pievieno sablenderētās un veselās mellenes. Pasniedz ar vaniļas mērci.
Vaniļas mērce
Nepieciešams:
2 glāzes piena
5 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes cukura
vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieliek vaniļas cukuru. Maisot pamazām pievieno uzvārītu pienu. Karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē.