Britiem bail no Rīgas Centrālcietuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kamēr Latvija gaida, kad no Lielbritānijas ieradīsies divi vīrieši, kurus apsūdz par Rīgas pašvaldības policista piekaušanu pagājušajā vasarā, lai varētu viņus tiesāt, kāds britu žurnālists laikrakstā [s:26071] apraksta, kādi tad ir cietumi Latvijā un ar ko diviem «brašuļiem» no Lielbritānijas būs jārēķinās.

Šonedēļ abi vīrieši tiks nogādāti Latvijā.

Rakstā ar nosaukumu «Latvijas cietumi līdzinās ellei» žurnālists Šons Džepsons raksta, ka Rīgas Centrālcietums no ārpuses izskatās kā koncentrācijas nometne, savukārt no iekšpuses — kā zooloģiskais dārzs.

«Patiesībā Rīgas Centrālcietums, kurā, gaidot tiesu, būs ievietots Metjū Nīls un Deivids Birkinšovs, ir tas, kur Staļins turēja politieslodzītos,» raksta žurnālists. Turklāt apstākļi cietumā kopš tiem laikiem uzlabojušies tikai minimāli.

Atsaucoties uz iepriekšējo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, žurnālists citē, ka apstākļi cietumā ir «necilvēcīgi».

Džepsons prognozē, ka abiem britu vīriešiem cietumā ik dienu būs jāpavada vismaz 23 stundas un tā vismaz trīs mēnešus, ja ne pat ilgāk, ja lieta tiešām nonāks līdz tiesai.

Tikmēr abi vīrieši turpina atkārtot, ka nav vainīgi policista piekaušanā, un to arī apgalvošot tiesai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu