Britiem uzrāda apsūdzību par policista piekaušanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzības diviem Lielbritānijas pilsoņiem par pašvaldības policista piekaušanu.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā aģentūrai BNS apstiprināja, ka abiem vīriešiem apsūdzība uzrādīta par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz septiņiem gadiem vai ar arestu.

Pagājušajā nedēļā no Lielbritānijas konvojētie vīrieši pašlaik atrodas Rīgas Centrālcietumā, un pagaidām nav zināms, kad tiesa varētu pārskatīt turpmāku apcietinājuma nepieciešamību.

Jau ziņots, ka jūlija vidū Lielbritānijā Vestminsteras Sitijas miertiesas tiesnesis norādīja, ka neredz iemeslu, kādēļ abus britus nevarētu izdot Latvijai. Saskaņā ar Lielbritānijas Vestminsteras Sitijas miertiesas lēmumu 35 gadus vecais Metjū Nīls un 33 gadus vecais Deivids Birkinšovs jāizdod Latvijai.

Britu tūristus aizturēja Vecrīgā pagājušā gada 13.jūnijā vecpuišu ballītes laikā aizdomās par pašvaldības policista piekaušanu. Policists uzbrukumā guva galvas smadzeņu satricinājumu.

Uzbrucējus policija aizturēja, taču pirmās instances tiesa viņiem nepiemēroja apcietinājumu un noteica 8000 latu drošības naudu. Tomēr briti no Latvijas aizbrauca, drošības naudu nesamaksājuši. Vēlāk Rīgas apgabaltiesa apmierināja policijas lūgumu apcietināt abus britus, un policija līdz ar tiesas lēmumu viņus izsludināja meklēšanā.

Lielbritānijas pilsoņu ālēšanās Vecrīgā nav nekas neierasts. Lielbritānijas pilsoņi aizturēti gan par čurāšanu Brīvības pieminekļa tuvumā, gan par fotografēšanos kailiem, gan par citādām huligāniskām izdarībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu