Kauslīgajiem britiem neesot siltumnīcas apstākļu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Daudzi Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki dzirdējuši, ka briti, kas pagājušā gada jūnijā piekāvuši viņu kolēģi, pašlaik atrodas nevis Latvijas iedzīvotājiem ierastā ne pārāk smalkā iepriekšējās aizturēšanas izolatorā, bet gan gluži vai siltumnīcas apstākļos. Bet Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte apgalvo: tā neesot taisnība.

Kā jau ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas darbinieki uz Latviju konvojēja divus Lielbritānijas pilsoņus, kuri pagājušā gada jūnijā piekāva Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku. Britus — 35 gadus veco Metjū Neilu un 33 gadus veco Deividu Birkinšovu — Vestminsteras miertiesa Latvijai nolēma izdot pēc tam, kad briti mūsu valsti bija pametuši, tā arī laikus neiemaksājot piespriesto drošības naudu.

Pašlaik par britu turpmāko likteni lemj Rīgas tiesu apgabala prokuratūra, bet viņi paši tikmēr, kā apliecina Visvaldis Puķīte, «sēž» līdz ar pašmāju grēkāžiem: «Viņi atrodas Rīgas Centrālcietumā, korpusā, kurā strādā ar ārzemniekiem, kas nozīmē, ka tur personāls pārvalda svešvalodas. Taču nekādu īpašu apstākļu viņiem nav — kameras ir tādas pašas kā citiem. Var jau būt, ka tur kāda kamera ir izremontēta, to nemāku pateikt, bet nekādu VIP apstākļu viņiem nav noteikti. Zonā, kur sēž bijušie iekšlietu un tieslietu darbinieki, viņi neatrodas, to varu apliecināt. Jau iepriekš esmu paudis, ka visiem noziedzniekiem jābūt vienādiem apstākļiem.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu