«Volkswagen» un «Porsche» varētu apvienoties 2010. gadā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Superauto»

Vācijas autobūves kompānija «Volkswagen» un «Porsche» varētu apvienoties nākamgad, bet līdz 2018. gadam apsteigt Japānas autoražotāju «Toyota Motor Corp.» un kļūt par lielāko automašīnu ražotāju pasaulē, pirmdien intervijā laikrakstam «Die Welt» pavēstīja «Volkswagen» finanšu direktors Hanss Dīters Pečs.

«Ja ekonomiski viss noritēs gludi vai situācija finanšu tirgos būs labvēlīga, mēs varētu paātrināt plānu un apvienot abas kompānijas 2010. gadā. Tas, protams, ir ļoti optimistisks scenārijs,» norādīja Pečs.

Kad «Volkswagen» pagājušajā nedēļā noslēdza darījumu par apvienošanos ar «Porsche», tika izvirzīts mērķis apvienot abas kompānijas līdz 2011. gadam.

Darījuma nosacījumi paredz, ka «Volkswagen» sākotnēji līdz šā gada beigām par 3,3 miljardiem eiro (2,3 miljardi latu) iegādāsies 42% «Porsche» akciju.

Savukārt Kataras valsts iegādāsies 10% «Porsche» akciju un savā īpašumā varēs iegūt arī vairākumu kompānijai piederošo «Volkswagen» akciju.

Tāpat Pečs laikrakstam pavēstīja, ka apvienotā kompānija līdz 2018. gadam varētu apsteigt «Toyota» un kļūt par pasaulē lielāko autobūves koncernu.

«Domāju, mēs šo mērķi varētu sasniegt nedaudz agrāk. Iemesls, kāpēc tas nenotiek ātrāk, ir tāds, ka mums nav pietiekami stabilu pozīciju ASV,» uzsvēra Pečs.

Kā ziņots, «Porsche» šā gada janvārī pārņēma «Volkswagen», sev piederošo akciju daļu palielinot no 42% līdz 50,76%. Kompānija vēlējās palielināt savu daļu «Volkswagen» kapitālā līdz 75%, taču finanšu problēmu dēļ tas neizdevās. Tāpēc maija sākumā abas kompānijas vienojās par apvienošanos, lai rastu risinājumu «Porsche» neveiksmīgajam «Volkswagen» pārņemšanas mēģinājumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu