Atklāts Venēcijas filmu festivāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Trešdien atklāts prestižais Venēcijas kinofestivāls, kurā par galveno — «Zelta lauvas» — balvu cīnīsies 23 kinolentes, ko veidojuši Eiropas, Āzijas un Amerikas režisori.

Pasaulē vecākā filmu festivāla atklāšanas ceremonijā itāliešu aktrise Marija Gracija Kučinota un festivāla direktors Marko Millers iepazīstināja viesus ar šā gada žūriju un tās prezidentu kinorežisoru Angu Lī. Festivāla galveno godalgu — «Zelta lauvu» — ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvas laureāts Angs Lī saņēmis divas reizes: par filmu «Brokeback Mountain» («Kuprainais kalns») un «Lust, Caution» («Iekāre, piesardzība»).

«Iespējams, labāk par citiem zinu, cik grūti ir uzņemt filmu un cik grūti ir salīdzināt kinodarbus, kuros cilvēki ieguldījuši savu dvēseli un sirdi,» sacīja Angs Lī. «Kā jau teicu, es gribēju piedalīties festivālā, kurš pret mani bijis tik labvēlīgs, un izdarīt labāko, ko varu. Ceru, ka rezultāts būs iedvesmojošs.»

Šā gada žūrijas locekļu vidū ir ASV kinorežisors Džo Dante, kura 3D formāta filma «The Hole» tiks demonstrēta ārpus festivāla konkursa programmas, franču aktrise Sandrina Bonēra, itāliešu režisore Liliana Kavani, indiešu scenārists un režisors Anurags Kašjaps, itāliešu mūziķis un režisors Lučāno Ligabue un krievu režisors Sergejs Bodrovs.

Venēcijas filmu festivālā pirmizrādi piedzīvos Maikla Mūra dokumentālā filma par ASV ekonomisko lejupslīdi «Capitalism: A Love Story» un drāma «The Informant!», kurā FIB savervētu korporācijas darbinieku tēlo Holivudas aktieris Mets Deimons.

Deimons un Džordžs Klūnijs ir tikai divi no vairākām Holivudas A klases zvaigznēm, kas kāps uz festivāla sarkanā paklāja.

Festivālā tiks godināts animācijas filmu karalis Džons Leseters, kurš no režisora Džordža Lūksa rokām saņems balvu par mūža ieguldījumu kino, bet balvu par ieguldījumu mūsdienu kino saņems filmu «Rembo» un «Rokija» zvaigzne Silvestrs Stalone.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu