Alkohols, narkotikas un… erekcija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Ballītē es (17) iepazinos ar šausmīgi jauku zēnu. Tikko viens otru ieraudzījām, iemīlējāmies līdz nemaņai un drīz vien jau bijām pie manis mājās. Lai gan viņš jau bija diezgan jautrā prātā, izdzērām vēl vienu kolu ar rumu, pēc tam sākām čubināties uz dīvāna. Jutu, ka viņš grib gulēt ar mani, es pati arī gribēju. Viņš skūpstīja manas krūtis un glāstīja kājstarpi. Man bija brīnišķīgs orgasms. Lai viņš varētu ienākt manī, satvēru viņa peni, bet tas bija pavisam slābs! Mēģināju viņu uzbudināt ar glāstiem, un, lai gan jutu, ka viņš mani vēlas, nekas nesanāca. Pēkšņi viņš izrāvās, aizpogāja džinsus un pēc brīža jau bija prom. Ko es izdarīju nepareizi?
 
Mani (19) pierunāja kopā ar draudzeni iedzert «Ecstasy» un pēc tam nodarboties ar seksu. Draugs domāja, ka tas būšot neaprakstāmi! Sākumā tiešām bija fenomenālas izjūtas, un mēs kādu laiku tā darījām diezgan bieži. Bet tad pēkšņi parādījās negaidītas sekas: ja nebiju iedzēris «Ecstasy», radās grūtības ar erekciju vai arī tā loti ātri pazuda. Pēc tam izmēģināju citas «zālītes». Protams, ka draudzene ik reizi bija diezgan neapmierināta un galu galā viņa mani pameta.

Jau Šekspīrs ir teicis, ka alkohols gan atmodina vēlmi, bet atņem spēju to piepildīt. Viņš taču saprata mīlestību, ja jau uzrakstīja visu laiku lielāko mīlas stāstu «Romeo un Džuljeta».
Divatā izdzerta glāze vīna var būt patīkams uzmundrinājums un reizē arī jauks rituāls pirms tuvības. Taču alkoholam ir mānīga daba — tas uzmundrina un noņem spriedzi, palīdz satuvināties, bet reizē arī veicina paviršību partnera izvēlē, kurai bieži vien seko rūgta atmoda. Alkohols uzkurina kaisli, bet, ja zēns iedzēris pārāk daudz, tad vārda tiešajā nozīmē viņš tiešām kļūst slābs, lai gan aiz vēlēšanās varētu vai nomirt. Pārlieku liels alkohola daudzums pazemina un bremzē seksualitāti. Alkohola ietekmē bieži vien gadās, ka erekcija gan parādās, bet zēns nekādi nevar tikt līdz orgasmam. Un, sviedriem līstot, pulēdamies visu paveikt perfekti, viņš nonāk tikpat dziļā frustrācijā, kā jūtot, ka penis ir pārāk mīksts, lai iekļūtu meitenē.

Zēnu nomāc sajūta, ka viņš ir pievīlis, un pirmais, ko meitenei vajadzētu darīt, būtu mēģināt atjaunot viņa pašapziņu. Tādi vārdi kā «tas nekas…», «tas nemaz nav tik svarīgi…» vai «nāc tuvāk, tev nav jābūt tik perfektam…» gan izklausās banāli, bet šajā brīdī, apvienoti ar maigu skatienu un glāstiem, tie būs tieši vietā. Un lielākā daļa meiteņu patiešām arī tā domā — viņas taču ballītē vai diskotēkā ir iemīlējušas šo zēnu, jo viņam piemīt jauks humors, patīkama izturēšanās, simpātisks izskats vai spēja interesanti sarunāties.

Protams, šī attieksme mainās, ja alkohola ietekme kļūst par nepārtrauktu stāvokli, ja tiek lietotas stipras narkotikas. Protams, sākumā sajūtas būs patīkamas, citādi jau neviens tās nelietotu. Bet pēc tam sekojošās paģiras, atkarība vai tukšums, kas rodas narkotiku lietotāja apziņā, nekādā ziņā neatsver šīs sajūtas.

Preparāti, kas satur gāzveida nitrītus, uz kādu brīdi tiešām aktivizē seksuālos pārdzīvojumus, eiforiju izsauc arī morfijs. Lietojot «Ecstasy», organismā notiek neiroķīmiskas reakcijas, kas dvēseliski psihiskajā līmenī iedarbojas atbrīvojoši, līdz ar to netieši ietekmē arī erekciju. Pēc sākotnējā kairinājuma ļoti ātri var rasties notrulināšanās, kad mazas devas vairs neiedarbojas. Turklāt var parādīties arī nepatīkamas blakus parādības, piemēram, nelabums, asinsrites traucējumi un slimīgas iedomas. Regulāri lietojot šīs vielas, seksuālā vēlme pēc īsa sākotnējā kāpuma strauji samazinās, rodas erekcijas traucējumi, kas pārvēršas impotencē. Starp citu, jaunākie pētījumi rāda, ka arī regulāra marihuānas lietošana, par kuras legalizāciju pašlaik diskutē visa Eiropa, var radīt pārejošu impotenci.

Iespējams, draudzene pameta tevi nevis tāpēc, ka tev bija seksuālas grūtības, bet gan tāpēc, ka negribēja kļūt atkarīga no narkotikām. Lai būtu kā būdams, tev vajadzētu sākt ārstēšanos pie speciālista. Tev jāsaprot, ka līdz laikam, kamēr atkal būsi «tīrs», tev būs problēmas ne tikai seksuālajā jomā vien…

Narkotikas un alkohols savienojumā ar seksu rada vēl kādas briesmas, kuru cēlonis ir tieši šo vielu atbrīvojošajā ietekmē. Kad cilvēks ir bezrūpīgs un jautrs, viņš maz domā par drošu seksu vai prezervatīviem…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu