Austrāliešus plūdu dēļ apdraud indīgu čūsku invāzija (6)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā, Kvīnslendā turpinās postoši plūdi. Taču tagad iedzīvotājiem galvassāpes rada ne vien ūdens, bet arī indīgu reptiļu uzbrukumi. Čūskas, meklējot glābiņu no plūdiem, arvien biežāk patvērumu rod, ielienot iedzīvotāju mājās, raksta "The Telegraph".

Aplēses liecina, ka plūdi skāruši pat 200 000 Austrālijas iedzīvotāju. Plūdi izplatījušies milzīgā platībā, kas kopumā pielīdzināma Francijas un Vācijas teritorijai.

Mediķu palīdzību šajās dienās meklējis liels skaits čūsku sakostu cilvēku.

Varas iestādes savukārt izplatījušas brīdinājumu iedzīvotājiem uzmanīties ne vien no indīgajām čūskām, bet arī zirnekļiem un pat krokodiliem.

Foto: AFP/LETA

Kāda Rokhemptonas iedzīvotāja medijiem stāsta, ka pagājušās nedēļas laikā ik dienu pamanījusi līdz pat 15 čūskām. "Viņu šeit ir atliku likām. Mūs apsēdušas arī peles, liels daudzums varžu, tāpēc mēs jau laikus zinājām - nāks arī čūskas," viņa stāsta.

Austrālijas varasiestāžu veiktās aplēses liecina, ka plūdu radītie zaudējumi jau tagad sasnieguši vairāk nekā miljardu ASV dolāru. Šie plūdi tiek uzskatīti par lielākajiem pēdējo gadu desmitu laikā - pašreizējā iedzīvotāju paaudze tos dēvē par lielākajiem piedzīvotajiem plūdiem.

Foto: AFP/LETA
Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu