Vai seksuālās fantāzijas ir kaitīgas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freedigitalphotos.net/Graeme Weatherston

Esmu neglābjami iemīlējusies Džonijā Depā! Protams, ka es mīlu arī savu draugu. Bet seksa laikā man vienmēr jādomā par Džoniju, un galu galā pirms paša orgasma es vienmēr izdvešu viņa vārdu. Paldies Dievam, draugs nav to pamanījis, bet man viņa priekšā ir šausmīgi netīra sirdsapziņa. Vai man jācīnās pret šīm fantāzijām? Vai man par tām jāstāsta draugam?

Mēs (12) gribētu uzzināt, vai mūsu vecumā ir normāli ļauties seksuālām fantāzijām. Dažreiz mēs pat slepus skatāmies seksa filmas, un tās mūs ļoti uzbudina. Varbūt tā ir kāda apsēstība vai patoloģija?

Kad draugs mani maigi glāsta un skūpsta, es iztēlojos, ka mani izvaro daudzi vīrieši. Tas mani šausmīgi uzbudina, lai gan pēc tam man ir tik netīra sirdsapziņa, ka kauns skatīties draugam acīs. Varbūt viņš man dod pārāk maz? Bet es viņu tomēr nekādā ziņā negribētu pazaudēt!

Jau pusgadu esmu kopā ar šausmīgi jauku zēnu, es viņu neprātīgi mīlu. Tomēr seksa laikā man vienmēr prātā nāk diezgan trakas domas — es iztēlojos, ka mani skūpsta un glāsta meitene. Katru reizi jūtos tā, it kā patiešām būtu draugu piekrāpusi. Vai es esmu lesbiete un pati to neapzinos?

Šādas problēmas patiešām ļoti nodarbina jauniešus, kuri vēl nepazīst dažādas mīlestības izpausmes. Visupirms jāteic, ka seksuālās fantāzijas seksa laikā ir pilnīgi normāla parādība un tām nav nekāda sakara ar to, cik stipri tu mīli vai nemīli savu partneri. Ļauj savām fantāzijām brīvu vaļu. Varam tevi nomierināt — vairāk nekā pusei sieviešu seksa laikā rodas erotiskas domas par citiem vīriešiem, situācijām utt. Sievietes iztēle parasti darbojas konkrēti — sekss ar slavenībām, iejušanās prostitūtas lomā, sekss aizliegtā vietā, piespiedu sekss. Vīriešu seksuālās fantāzijas ir vienkāršākas — vai nu viņš kādu pavedina, vai arī pats tiek pavedināts, un zēnu iztēlē visbiežāk parādās sieviete kairinošā veļā. Bieži vien viņu «sapņu sieviete» ir pašreizējā partnere — tikai ar zeķturiem, kurpēs uz augstiem papēžiem, neparastā pozā.

Jau bērnam, kas tikko ienācis pasaulē, ir seksuālas izjūtas, tas var reaģēt uz erotisku kairinājumu un uzbudināties. Tādas totālas seksuālās nevainības nav vispār. Atcerieties, kā bērni spēlē «dakterus», kā puisēniem autiņu pārmainīšanas laikā dažreiz rodas erekcija, kā meitenītes ar roku tausta kājstarpi, un šīs sajutās viņām ir patīkamas. Skatoties seksfilmas, ķermenis atklāti reaģē uz aktieru raidītajiem ķermeniskajiem signāliem.

Tikpat dabiskas ir seksuālās fantāzijas. Tās ir daļa no tevis, kas rāda, uz kuru pusi virzās tavas vēlmes, tieksmes un ilgas. Nevajag izbīties, ja tev daži fantāzijas radītie seksuālie piedzīvojumi šķiet perversi — bieži vien šajās fantāzijās tiek izdzīvotas lietas, kuras reālā situācijā tu nekad nedarītu. Nevajag kaunēties no šiem priekšstatiem, pieņem tos un izpēti.

Lielākajai daļai cilvēku seksuālās fantāzijas nozīmē vien to, ka viņi savā seksuālajā dzīvē gribētu izjust vairāk dažādības un baudas, lai gan šo fantāziju veids var arī parādīt, ko tu patiešām vēlies saņemt no partnera. Sapnis par izvarošanu var nozīmēt, ka meitene, kas ļoti mīl savu draugu, gaida no viņa vairāk aizrautības un iniciatīvas.

Lesbiski sapņi bieži vien rodas no ilgām pēc maiguma — pēc priekšspēles, piemēram, pēc orālā seksa.

Stāstīt par to partnerim vai ne? Tas atkarīgs no tā, cik jūs viens otram varat uzticēties. Parasti gan vislabākais padoms būtu atturēties, jo, iespējams, partneris kļūs greizsirdīgs. Arī tad, ja viņš pats kaifo no fantāzijām par grupveida seksu, varētu gadīties, ka viņš būs šokēts, uzzinot, ka tu dari to pašu.

Dažreiz var notikt tā, ka šīs fantāzijas zaudē visu asumu, ja tu zini, ka arī partneris zina, kas tevi nodarbina. Patiesībā seksuālās fantāzijas ir tavas personīgas dzīves daļa un uz nevienu citu neattiecas. Ievēro: domas ir brīvas! Un ir atļauts viss, kas patīk!

Kas ko sapņo?
Hamburgas Seksoloģijas institūta veiktā aptauja apliecināja, ka…
* 87% vīriešu un 63% sieviešu nodarbina seksuālās fantāzijas;
* 48% vīriešu un 63% sieviešu vēlas spēcīgāk izdzīvot savas seksuālās fantāzijas;
* 58% vīriešu un 57% sieviešu varētu runāt par savām seksuālajām fantāzijām ar partneri;
* 50% meiteņu sapņo, ka viņas glāsta cita meitene;
* 64% meiteņu sapņo par orālo seksu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu