Sievietes glāsta, bet vīrieši grābstās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Oksitocīna hormons tiek dēvēts arī par glāstu hormonu, un tas ķermenī izdalās tad, ja cilvēks tiek glāstīts vai arī cieši apskauts.

Oksitocīns vairo jutīgumu pret pieskārieniem un izraisa tuvības jūtas, un ir noteicošais faktors sieviešu attieksmē pret maziem bērniem un vīrie­šiem. Kad sieviete sāk zīdīt bērnu, oksitocīns izraisa refleksu, kas vei­cina piena izdalīšanos.

Ja sieviete grib iepriecināt vīrieti ar glāstiem, viņa parasti dara visu, kas sagādā prieku viņai pašai. Viņa bužina vīrieša matus, glāsta viņa seju un vieglām kustībām pieskaras arī pleciem un mugurai.

Taču šāda veida pieskārieni vairākumam vīriešu ir vienaldzīgi vai pat netīkami. Vīrieša āda, kā mēs tagad zinām, ir daudz nejutīgāka nekā sievietes āda, jo senais mednieks nedrīkstēja ciest no ievainojumu sagādātajām sāpēm.

Vīrieši vēlas, lai sievietes glāstītu tikai vienu viņu ķermeņa daļu, turklāt pēc iespējas biežāk. Taču šī vēlme rada nopietnus sarežģījumus vīriešu un sieviešu intīmajās attiecībās. Izlēmis aplai­mot sievieti ar juteklisku pieskārienu, vīrietis sāk grābstīties ap viņas krūtīm un kājstarpi. Vairākumam sieviešu šādi pieskārieni nav patīkami, un viņu pretestība savukārt sagādā īgnumu vīriešiem.

Kad vīrietis un sieviete iemācās pieskarties viens otram, ņemot vērā part­nera atšķirīgo ādas jutīgumu un atšķirīgās vēlmes, viņu attiecības strauji uzlabojas un kļūst daudz pilnvērtīgākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu