<i>Corpus alienum</i> jeb svešais tavā ķermenī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā šā gada 1. oktobrī plkst. 16.00 tiks atklāta izstāde «Corpus alienum jeb svešais tavā ķermenī».

Izstāde ir kā piemineklis tiem cilvēkiem, kuri neuzmanības, muļķības, brīvības, veselības vai arī vēl daudzu citu iemeslu dēļ ir norijuši, iebāzuši, iešāvuši vai ķirurģiski ievietojuši savā ķermenī dažādus svešķermeņus.

Būs apskatāmi svešķermeņi, kurus no pacientu kuņģa, elpceļiem un urīnceļiem izņēmuši ārsti Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Būs apskatāmi arī svešķermeņi, kas ārā izkļuvuši dabīgi. Apmeklētāji varēs apskatīt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas radiologu atrasto termometru urīnpūslī, divus ar pusi latus vagīnā, lodi galvā un skrotis dibenā.

Apskatāmi arī svešķermeņi, ko ārsti ievietojuši pacientos — locītavu protēzes no Valsts Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas, dzimumlocekļu endoprotēzes, acu kosmētiskās protēzes, novājēšanas baloni.

Izstādē būs iespēja praktiski apgūt, kā sniegt pirmo palīdzību gadījumos, ja svešķermenis iekļuvis elpceļos. Drīkstēs aptaustīt īstus krūšu implantus.

Būsiet mīļi gaidīti Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā (Antonijas ielā 1) otrdienās, trešdienās, piektdienās un sestdienās no plkst. 11.00 līdz 17.00, bet ceturtdienās no 11.00 līdz 19.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu