Vai intelektuāļiem ir sekss?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Žurnāls «American Demographics» publicējis rezultātus, ko savā pētījumā ieguvusi zinātnieku grupa, 1997. gadā aptaujājot vairāk nekā 10 000 pieaugušo un atklājot ciešu saistību starp dzimumtieksmi un intelektuālās attīstības līmeni.

Pētnieki secinājuši: jo kāds cilvēks gudrāks, jo retāk nodarbojas ar seksu vai arī jo retāk izjūt vēlmi nodarboties ar seksu. Intelektuāļi ar zinātnisko grādu mīlas prie­kiem nododas vidēji 52 reizes gadā, augstskolu beidzēji bez zinātniskā grāda — 61 reizi, bet vidusskolu beidzēji — 59 reizes gadā.

Vīrieši, kuru darbadiena ilgst no pulksten deviņiem līdz pieciem, ar seksu nodarbojas vidēji 48 reizes gadā, turpretī vīrieši, kuri strādā vairāk nekā 60 stun­das nedēļā, mīlējas 82 reizes gadā. Tas acīmredzot izskaidrojams ar pa­augstināto testosterona līmeni viņu organismā, kas veicina gan darbaspējas, gan dzimumtieksmi.

Cilvēki, kuri dod priekšroku džeza mūzi­kai, dzimumdzīvei nododas intensīvāk nekā tie, kuriem patīk popmū­zika, un klasiskās mūzikas cienītāji ar seksu nodarbojas visretāk.

Tātad sieviete vismierīgāk var justies kopā ar ķīniešu vīrieti, kas aizraujas ar klasisko mūziku un strādā uz pusslodzi, bet viņai vajadzētu piesargāties no darba prieka apsēstiem džeza pianistiem.

Vīrieši testosterona pieplūdumu organismā izjūt piecas līdz septiņas reizes dienā, un visaugstākais testosterona līmenis — gandrīz divreiz augstāks nekā jebkurā citā diennakts laikā — ir ap saullēktu, proti, tieši tad, kad medniekam jāatstāj māja, lai dotos medībās. Vakaros, kad vīrietis pār­nāk mājās un apsēžas pie ugunskura, viņa testosterona līmenis ir vidēji par 30% zemāks.

«Reiz es pamodos pulksten sešos no rīta tāpēc, ka sieva bija iebakstījusi man mugurā ar slotas kātu,» pēc vienas no mūsu lekcijām pastāstīja kāds vīrietis. «Kad es jautāju, kas viņai lēcies, viņa atcirta: «Tev pašam vienreiz derēja pamēģināt šo sajūtu!»»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu