Lācene Ilzīte svin dzimšanas dienu (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par spīti nesaskaņām, pazīstamā zvērkope Velga Vītola piektdien piedalīsies lācenes Ilzītes 12. dzimšanas dienas svinībās Līgatnes dabas takās, apliecināja Vītola.

«Lācim taču ir dzimšanas diena!» uz jautājumu, vai viņa piedalīsies svinībās, izsaucās Vītola. Viņa uzsvēra, ka ir šo svinību aizsācēja un neatkarīgi no jebkādiem apstākļiem svētkos piedalīsies.

Par svinību tradicionālu sastāvdaļu kļuvusi dažādu gardumu – kartupeļu, burkānu, biezpiena – torte, kuru arī šogad veidos Vītola. Lācenei kūku svinīgi pasniegs piektdien plkst.12 pie dabas skolas «Pauguri».

To, ka Vītola piedalīsies svētkos, apliecināja arī Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāve Baiba Līviņa. Līgums par turpmāko darbu Līgatnes dabas takās ar Vītolu vēl neesot noslēgts, to iecerēts paveikt līdz janvāra beigām.

Jau ziņots, ka DAP no 15.decembra ir pārņēmusi Līgatnes dabas taku dzīvnieku aprūpi un uzturēšanu, ko līdz šim veica Gaujas Nacionālā parka fonds. Tādējādi fondā līdz šim strādājušie palika bez darba. Sabiedrībā sašutumu izraisīja fakts, ka darbu varētu zaudēt arī pazīstamā zvērkope Vītola.

DAP ģenerāldirektors Jānis Strautnieks aicinājis Latvijas mediju pārstāvjus savos rakstos un raidījumos censties neizplatīt foto un videomateriālus, kuros attēlots cilvēku un pieaugušu plēsīgu dzīvnieku tiešs kontakts. «Šādu materiālu publiskošana var radīt maldīgu priekšstatu par plēsīgo dzīvnieku dabu un instinktiem,» brīdināja Strautnieks. Iepriekš vides ministrs Edmunds Sprūdžs pārmeta Vītolai lāču bučošanu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu