Līgatnes dabas takās svinēs lācenes Ilzītes 12 gadu jubileju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Velga Vītola/Līgatnes dabas takas

Līgatnes dabas takās rīt, 11.janvārī, jau tradicionāli tiks atzīmēta slavenās dabas taku iemītnieces lācenes Ilzītes dzimšanas diena, šoreiz sveicot lāceni 12 gadu jubilejā.

Par tradicionālu svinību sastāvdaļu kļuvusi no dažādiem gardumiem - kartupeļiem, burkāniem un biezpiena - veidota torte. Interesenti uz svinīgās tortes pasniegšanas vērošanu aicināti ierasties plkst.12 pie dabas skolas «Pauguri», informēja Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības speciāliste Baiba Līviņa.

Līgatnes dabas taku darba laiks 2013.gada ziemas sezonā ir no plkst.10 līdz plkst.16, savukārt sestdienās, svētdienās un svētku dienās dabas takas apmeklētājiem ir atvērtas no plkst.10 līdz 17.

Līgatnes dabas takas ir nozīmīgs vides izglītības objekts, kas veidots, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas zīdītājdzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un aizsardzības nepieciešamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu