Ko sievietes prāts saka sirdij

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Šie piemēri liecina, ka sirds sāpīgi izjūt zaudējumu, bet prāts ir gatavs doties tālāk. Izlēmīgais prāts izvirza saprātīgus argumentus, lai pasteidzinātu sirdi.

Kad sirds jūt
Es jūtos briesmīgi vīlusies, jo esmu palikusi viena. Nu man ar visu jātiek galā pašai. Es tik ļoti vēlos tikt mīlēta un saņemt atbalstu. 
Prāts domā
Tev jāsamierinās ar īstenību. Ja tu kaut ko vēlies, tev tas jāpanāk pašai. Tā notiek, kad cilvēks kādam pieķeras un nevar bez viņa iztikt.

Kad sirds jūt
Es jūtos tik mazdūšīga. Es esmu tik vientuļa. Neviens par mani nerūpējas. Es visiem esmu vienaldzīga. Ja vien es varētu pagriezt laiku atpakaļ!
Prāts domā
Patiesībā tev mīlestība nemaz tik ļoti nav vajadzīga. Tu jau tā esi bijusi tik dāsna, tagad ir tava kārta saņemt. Tu pati vari parūpēties par sevi. Ir laiks doties tālāk. Tu vari sev izveidot jaunu dzīvi.

Kad sirds jūt
Es raizējos par to, ka vairs nekad neatradīšu jaunu mīlestību. Neviens vairs nedarīs mani laimīgu. Es jūtos tik bezspēcīga, nav nekā, ko es varētu darīt lietas labā.
Prāts domā
Tu vari iemācīties darīt sevi laimīgu. Nav labi būt tik ļoti atkarīgai no citiem cilvēkiem. Mēģini būt dāsna pret citiem, tas darīs tevi laimīgu.

Kad sirds jūt
Nespēju saprast, kāpēc man nav tuva cilvēka. Kāpēc? Kāpēc? Ko es esmu izdarījusi? Vai man piemistu kāds trūkums? Vai es būtu tik nepievilcīga?
Prāts domā
Galvu augšā! Tev nav jāizrāda citiem, kā tu jūties. Nesabrūc! Turies braši, tad tu nebūsi citiem par nastu.

Kad sirds jūt
Es dusmojos, ka mani neviens nemīl un negādā par mani. Tas nav taisnīgi. Es esmu pelnījusi ko labāku. Ja dzīve ir tik netaisna, tad es vairs nekad negribu mīlēt. 
Prāts domā
Tu no dzīves gaidi pārāk daudz. Šajā pasaulē nekas nav mūžīgs. Ir laiks aizmirst bijušo un dzīvot tālāk. Centies rūpēties pati par sevi.

Kad sirds jūt
Es jūtos tik skumja. Es vairs nekad nevienu nemīlēšu. Manai dzīvei trūkst jēgas. Manā sirdī ir tukšums, un to vairs neviens neaizpildīs. 
Prāts domā
Tev nevajadzētu tā runāt. Padomā par visu labo, kas bijis tavā dzīvē. Padomā par visiem pārējiem cilvēkiem, kas tevi mīl. Tev varētu klāties daudz ļaunāk.

Kad sirds jūt
Es baidos, ka vairs nekad neatradīšu īsto cilvēku. Es visu mūžu palikšu viena. Es vairs nekad neizjutīšu mīlas burvību un saldmi.
Prāts domā
Tieši tāpēc tev jāiemācās parūpēties par sevi. Tev nav vajadzīgs neviens cits. Tev pašai jābūt stiprai.

Kad sirds jūt
Man žēl, ka mana dzīve izvērtusies šādi. Es jūtos drausmīgi. Mana dzīve ir tik bezjēdzīga. Kaut nu es varētu to pārveidot!
Prāts domā
Mēģini domāt par citiem, nevis par sevi. Centies visu laiku kaut ko darīt. Tikmēr, kamēr būsi aizņemta, tu jutīsies labi.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu