«Alfu» uz Bausku nosūtījis personiski Voins

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc brīdinājuma par vēršanos administratīvajā tiesā sakarā ar informācijas slēpšanu Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins oficiāli atzinis, ka tieši viņš personiski 31. augustā nosūtījis specvienību «Alfa» pret tiltus nosprostojušajiem Bauskas iedzīvotājiem.

Sākotnēji Voins mēģināja savus «nopelnus» šajā lietā pieklusināt, oficiālā atbildē paziņojot, ka «Alfu» pret iedzīvotājiem nosūtījusi «Valsts policijas vadība». Tagad, pēc atkārtota informācijas pieprasījuma, Voins tomēr atklāj, ka «lēmumu par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes speciālo uzdevumu bataljona «Alfa» nosūtīšanu uz Bausku akceptēja Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins pēc konsultēšanās ar Galvenās kārtības policijas pārvaldes vadību».

Savukārt pārējie Bauskas notikumu «varoņi» saskaņā ar informāciju, ko Voins sniedzis pēc brīdinājuma par vēršanos administratīvajā tiesā, ir: Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis, kurš veicis «Alfas» instruktāžu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieks Juris Rinkmanis, kurš jau Bauskā «precizēja uzdotos uzdevumus», un «Alfas» komandieris Andris Zaušs, kurš veicis līdzīgas funkcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu