Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Kā bērnībā: biezpiena sacepums (16)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no tradicionālajiem saldajiem ēdieniem, ko atceros no bērnības, ir biezpiena sacepums ar ogu ķīseli. To gatavojām gan mājās, gan varēja dabūt skolā. Mājās gatavotais sacepums, protams, bija simtreiz garšīgāks un tajā bija vairāk rozīņu! Ja arī jums gribas pagatavot vienkāršu un nostalģiskas atmiņas raisošu desertu – lūdzu, recepte biezpiena sacepumam!

Sastāvdaļas:

  • 900 g biezpiena,
  • 1 glāze izsijātu miltu, kam pievienota šķipsniņa cepamā pulvera,
  • 3 olas, viegli saputotas,
  • 80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas),
  • 0,5 tējk. vaniļas cukura,
  • sauja rozīņu.

Gatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 190 grādiem.
  2. Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un miltus. Samaisa vai viegli sablendē (galvenais ar blenderi nepārcensties, jo tad var zaudēt biezpiena struktūru!). Beigās pievieno rozīnes un kārtīgi izmaisa.
  3. Iegūto biezpiena masu liek cepamtraukā – es ņēmu kvadrātformas pannu (20 cm viena mala). Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!
Komentāri (16)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu