«Meteorīts» ziņu lasītājos pasaulē izraisījis pozitīvas emocijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Kaut arī Latvijas «meteorīts» izrādījies neīsts, daudzos ziņu lasītājos visās pasaules malās notikums pārsvarā izraisījis pozitīvas emocijas.

Kā ziņots, svētdien vakarā Mazsalacas novadā inscenētā meteorīta nokrišana pirmdien izpelnījās plašu rezonansi Latvijas un pasaules medijos. Par Latvijas «meteorītu» ziņoja gan tuvo kaimiņvalstu, gan tālu aizokeāna valstu mediji, norādot, ka «mazā Latvijas pilsēta Mazsalaca vienas nakts laikā kļuvusi par sensacionāli slavenu».

Jau dienas laikā zinātnieki pauda šaubas, ka Mazsalacā nokritis meteorīts, un izteica pieņēmumu, ka tas ir cilvēku roku darbs. Vakarā to apstiprināja «Tele 2», atzīstot, ka tas bijis sakaru operatora organizēts inscenējums, kura mērķis bija iedvesmot Latvijas sabiedrību.

Zviedrijas telekomunikāciju kompānijas «Tele 2» Stokholmas biroja pārstāve Pernilla Oldmarka aģentūrai «Press Association» pavēstīja, ka «meteorīta triku» izstrādājusi kompānijas Latvijas filiāle, bet to sankcionējusi mātes kompānija. «Tas pilnībā ir daļa no mārketinga kampaņas, kas sāksies drīzumā,» sacīja Oldmarka, atsakoties sniegt vēl kādu informāciju.

Visdažādākie pasaules mediji turpina vēstīt par mūsu «meteorītu» un to, ka aizraujošais notikums tomēr izrādījusies krāpšana.

Kaut arī vairākums rakstu un atsauksmju ir pozitīvas, daži mediji nosoda akcijas autorus. «Laikā, kad ir pietiekami daudz notikumu — labu un sliktu —, ko aprakstīt, vai mēs tagad tiksim bombardēti ar inscenējumiem, cerot mūs apmānīt?» jautā ASV pilsētas Denveras laikraksts «In Denver Times».

Savukārt Krievijas izdevums «Pravda» viltus meteorītu nodēvējis par «nožēlojamu joku no komiskas nācijas».

Tikmēr britu laikrakstā «The Times» raksts par viltus meteorītu otrdien ierindojies trešajā vietā starp dienas lasītākajām ziņām.

Avīze ar «visā pasaulē demonstrēto dramatisko video, kurā redzama ugunsbumba trieciena krātera dibenā laukos pie Mazsalacas», pielīdzina 1999. gada filmai «Blēras raganas projekts», kas balstīts uz it kā amatieru videomateriālu, kuru uzņēmuši trīs pazuduši kinomākslas studenti.

«The Times» raksts arī aktīvi komentēts, lasītājiem iesaistoties diskusijās par Zemi sasniegušajiem kosmiskajiem objektiem, kā arī izpelnoties virkni pozitīvu komentāru, piemēram, «Mazliet komiska atslodze visādi citādi drūmā ziņu dienā», «Lielisks mēģinājums. Tā bija galvenā ziņa Ņujorkā», «Daudz labāk nekā labības riņķi. Jūs mani iepriecinājāt».

Kāds cits lasītājs «meteorīta lietu» saistījis ar Eiropas Savienību (ES): «Es pieņemu, ka naudu šī cauruma izveidošanai devusi ES un kompensācijas izmaksās ES, un mēs uzņemsim visus tā dēļ radušos bēgļus.»

Savukārt ASV medija «AOL News» ziņu portālā pie raksta par «Latvijas meteorītu» starp lasītājiem izvērtusies ironiska diskusija par iespējamu ārpuszemes civilizāciju iejaukšanos.

«Trūkst tikai Supermena kosmosa kuģa. Labi, ka viņš ir ieradies, lai mūs glābtu. Nevaru vien sagaidīt tikšanos,» raksta kāds komentētājs.

«Tie citplanētieši spēj Visumā pārvarēt milzīgus attālumus, lai nonāktu šeit, taču «parkošanās» gan viņiem galīgi nepadodas,» norāda kāds cits rakstītājs, bet kādā komentārā brīdināts: «Parādījušās ziņas, ka latvieši saslimuši ar neparastu slimību, un ziņas par cilvēkēdājiem zombijiem, kas plosās pa laukiem. Šīs ziņas nav apstiprinātas, bet nav arī noliegtas.»

Kāds cits komentētājs pieļauj, ka atbildē uz NASA šomēnes veikto Mēness virsmas spridzināšanu «Mēness iedzīvotāji tagad atklājuši pret mums uguni».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu